HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Pokemon Go’nun çıkışının ardından yaşanan tuhaflıklar

Dünya iki Squirtle’ın ardından saçmalamaya devam ediyor...

İşte Pokemon Go’nun çıkışının ardından yaşanan tuhaflıklar

Rick T Cartman / Mynet Haber

6 Temmuz’da çıktı, çıktığı gibi çocuğuyla genciyle herkesi etkisi altına aldı...

Türkiye’de henüz resmi olarak yayınlanmasa bile, artık herkesin telefonunda bir sanal harita, her an fırlatılabilecek bir adet de Poketop bulunuyor. Bu hale nasıl geldik, bilmiyoruz. Belki çocukluğumuzu Ash’in maceralarını izleyerek geçirdiğimiz içindir, belki de insanları kanepeye oturtmak yerine ayaklandıran bu yepyeni video oyununa kendimizi hazır hissettiğimiz içindir.

Bir ihtimal daha var; Pokemon biriktirmek bize çocukken topladığımız tasoları, futbolcu kartlarını hatırlattığı için olabilir mi? Olabilir. Ama hiçbir şey tüm dünyanın böyle aptalca olaylar yaşamasına, haber sitelerinin bu olaylarla dolmasına sebep olmamalıydı.

İlk hafta yaşanan saçmalıklar için tıklayın.

Ve işte "O kadar da evrimleşmemişiz demek ki..." dedirten Pokemon Go olaylarının devamı:

1. Önce Türkiye... TC Sağlık Bakanlığı işi gücü bıraktı, Pokemon kullanıcılarını güneş konusunda uyardı.

Bakanlık işi gücü bırakmadı tabii ki, lafın gelişi. Olur mu öyle şey?

13 Temmuz’da bakanlığın resmi Facebook hesabında 'güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayın' başlığı ile bilgilendirme paylaşımı yapıldı. Bir Pokemon Go hastasının ise bu paylaşıma yorumu çok net oldu: "ya pokemon aramak içinde mi çıkamıcaz ya."

Konuyu ciddiyet seviyesini gayet iyi kavrayan editörün yanıtı 'Evet, güneş ışınlarının dik geldiği 11-16 saatleri arasında pokemon aramanızı tavsiye etmiyoruz. Yolda yürürken, özellikle karşıdan karşıya geçerken, telefon ekranına değil, yola bakmanızı öneriyoruz. Sağlıklı günler diliyoruz' şeklinde oldu.

2. Bir haber de Almanya’dan: "Nazi Kampı’nı haritadan çıkarın!"

İkinci Dünya Savaşı’nın en kanlı, en insanlık dışı noktası olan toplama kampı’nın, bugünkü adıyla Auschwitz Müzesi’nin sözcüsü Pawel Sawicki, oyun üreticilerinden kampı oyun kapsamında bırakmalarını istedi.

Müzede Onyx yakalamaya çalışmanın, Nazi Almanyası’nın toplama ve imha kampı kurbanlarının hatıralarına saygısızlık yaratacağını belirten müze görevlisi; bir de resmi Twitter hesabından çağrıda bulundu: "#PokemonGO’nun anıt müze ve benzer yerlerde oynanmasına izin vermeyin. Bu saygısızca."

3. Ve Avustralya: Oyuncular polis merkezini bastı!

Kuzey Avustralya’daki Darwin Polis Merkezi’nin oyunda bir şekilde Poke Stop olarak belirlenmiş olması sıkıntı yarattı... Polis merkezi poketopları kapmak isteyen oyuncuların akımına uğradı, tüm oyuncular dışarı çıkarıldıktan sonra merkez resmi Facebook hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Kendini Pokemon eğitmeni olarak geilştirenlere; Darwin Polis Merkezi bir Pokestop olarak işaretlenmiş olabilir, yine de poketopları yakalamak için içeri girilmemesi önemle rica olunur. Ayrıca karşıdan karşıya geçerken telefonunuza değil de önünüze bakmak daha iyi bir fikir. Sonuçta o Sandshrew’in bir yere gittiği yok.

Güvende kalın, hepsini yakalayın!"

4. Amerika’ya bakalım: Bıçaklanmasına rağmen oyuna devam eden eleman...

İnsanlar bu kadar aptal olabilir mi? Oregon eyaleti polis kayıtlarına göre olabiliyor.

10 Temmuz’da polis kayıtlarına geçen olayda, 22 yaşındaki bir genç cips ve bira almak için bir markete giriyor, bir yandan da Pokemon oynamaya devam ediyor. Marketten çıktığında bir hırsız, pokemon eğitmenini bıçaklıyor, cüzdanını alıp kaçıyor. Polisler hemen olay yerine ulaşıyor; eğitmen bıçaklı hırsızı tarif edip oyununu oynamaya devam ediyor.

Tedavi edilmeyi reddederek devam ediyor. Tedavi olsa Balbasar kaçacak çünkü...

5. Bir Amerika daha: Pokemon Go oynarken kaza yapan insanlar...

Bunlardan çok var bu arada, biz New York’ta gerçekleşen olayı paylaşalım sadece, çünkü hepsi aynı...

New York, Auburn’da gerçekleşen olayda 28 yaşındaki bir sürücü akşam 10.44 civarlarında bir yandan araba sürerken, bir yandan da Pokemon Go oynamaya devam ediyor; ve tabii ki kaza yapıyor. Etrafta şans eseri yayanın bulunmadığı bir anda gerçekleşen kazada sürücü arabayı ağaca vuruyor! Yine şans eseri şekilde yaralanmadan kurtuluyor, ancak arabanın kaportası rezil rüsva oluyor.

Bunun üzerine Auburn Polis Merkezi’nden Shawn Butler’ın yaptığı 'Pokemon Go oyuncularına öneriler' başlıklı açıklama şu şekilde:

"Araba ya da bisiklet kullanırken Pokemon Go oynamayın. Sırf birkaç Pokemon yakalayacaksınız diye insanların özel mülklerine girmeyin… …Yalnız avlanmayın."

_Kaynaklar: therichest.com, syracuse.com, oregonlive.com_

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler