HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte PYD/YPG’nin terör örgütü PKK ile bağlantısını ortaya koyan kanıt

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki PYD-YPG yapılanmasının, bölücü terör örgütü PKK'nın devamı olduğunu sürekli tekrarlıyor. Ancak ne ABD, ne Rusya, ne de Avrupa ülkeleri Türkiye'nin bu itirazlarını duymamazlıktan geliyor. İşte PYD/YPG’nin terör örgütü PKK ile bağlantısını ortaya koyan kanıt...

İşte PYD/YPG’nin terör örgütü PKK ile bağlantısını ortaya koyan kanıt

YPG-PYD, PKK terör örgütüyle bağlantısının kanıtını da kendisi verdi.Kobani’de, PKK’nın ilk elebaşılarından Mahsum Korkmaz’ın heykeli dikildi.

PKK’nın ilk elebaşılarından olan “Agit” kod adlı Mahsum Korkmaz,1986’da Gabar Dağı’nda çatışmada ölmüştü. Korkmaz’ın adı PKK’nın Lübnan’da kurduğu terörist eğitim merkezine de verilmişti.

Mahsum Korkmaz kimdir?

Mahsum Korkmaz, diğer adıyla Agit, PKK'nın ilk komutanıdır.

Mahsum Korkmaz Terör örgütü PKK'ya katılan ilk silahlı isimlerden biridir. Örgüt içindeki adı Agit olarak bilinir. Öcalan tarafın öldürtüldüğü yıllar sonra Şemdin Sakık tarafından ilk kez kayıtlara geçti. Mahsum Korkmaz, diğer adıyla Agit, PKK'nın ilk komutanıdır. 1956 Silvan doğumlu olan Korkmaz 28 Mart 1986 yılında 24 kişilik grup ile Gabar Dağı'nda, kıstırılmış, kendi takımında çıkan kargaşa sırasında PKK'lı tetikçi tarafından alnından vurularak öldürülmüştür.

Terör örgütü PKK'nın yıllarca üs olarak kullandığı Bekaa Vadisinde adı bir kampa verilen Mahsum Korkmazın ölümü uzun süre örgüt içinde tartışıldı.

Mahsum Korkmaz'ın öldürüldüğü olayı rapor haline getiren Şemdin Sakık bu Gabar Dağı'nda yaşananları da anlattı. Sakık'ın iddiasına göre Korkmaz'ı öldüren kişi Feyzi Aslan. Aslan'a ait silah Korkmaz'ın cesedi başında bulundu. 15 Ağustos 2014'te Lice'de çatışmalarda ölen PKK'lılar için oluşturulan mezarlıkta heykeli dikilmiştir.Valiliğin yaptığı suç duyuruusu ve mahkeme kararıyla 19 Ağustos 2014'te heykel kaldırılmıştır.


En Çok Aranan Haberler