HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsveçli imamdan 'Domuz eti yiyen eşcinsel olur' iddiası

İsveç’in Malmö ilinde Mahmood Camii’nin İmamı olduğu ifade edilen Rizwan Ahmad Afzal adlı kişinin, kendisini ziyarete gelen çocuklara yaptığı konuşmada “domuzların eşcinsel olduğu için yenilmeyeceğini, domuz eti yiyenlerin eşcinsel olabileceğini”iddia ettiği belirtildi. İmamın bu açıklamalarına sosyal medyada tepki yağdı.

İsveçli imamdan 'Domuz eti yiyen eşcinsel olur' iddiası

Evrensel'de yer alan bir habere göre, İsveç’te bir imam, çocuklara domuzların eşcinsel olduğunu ve domuz eti yiyenlerin eşcinsel olabileceğini söyledi.

AFZAL’A MÜSLÜMANLARIN NEDEN DOMUZ ETİ YEMEDİKLERİ SORUSU SORULUNCA...

Haberde yer alan detaylara göre, Bulltofsta İlkokulu 5. sınıf öğrencileri, geçtiğimiz günlerde sınıf öğretmenleriyle birlikte Mahmood Camii’ni ziyaret etti. Öğretmenlerden biri, caminin imamı Rizwan Ahmad Afzal’a Müslümanların neden domuz eti yemedikleri sorusunu sordu.

Afzal'ın "domuzların eşcinsel oldukları için etlerini yemenin haram olduğunu ve bu nedenle de Müslümanların domuz etini yemediğini" söylediği iddia edildi.

'DÜŞÜNMEDEN' SÖYLEMİŞ

Verdiği yanıtların yerel medyaya yansıması üzerine Sydsvenskan gazetesine açıklamalarda bulunan Afzal'ın daha önce söylediklerini kabul ettiği, ancak öyle bir şey söylemeyi düşünmediğini, öğretmenin sorması üzerine kendiliğinden bir cevap verdiğini söylediği aktarıldı

İmamın, yaptığı açıklamaların çocukları rahatsız etmesi durumunda özür dilemekten kaçınmayacağını belirtmekle birlikte söylediklerinin arkasında durduğunu da vurguladığı belirtildi.

Haberin devamında imamın sosyal medyayı sallayan açıklamaları şöyle aktarıldı:

“EĞER DOMUZ ETİ YERSEK EŞCİNSEL OLUR MUYUZ?”

İnsanların yediklerinin ahlak ve vücutlarını etkileyeceğini söyleyen Afzal, muhabirin “Eğer domuz eti yersek eşcinsel olur muyuz?” sorusunu ise “Öyle olabilir. Tam olarak bilmiyorum, bu konuda bir şey okumadım” diyerek yanıtladı.

Bulltofsta İlkokulu Müdürü, imamın verdiği yanıtların okulun değer yargılarıyla çeliştiği için Mahmood Cami’ye yapmayı planladıkları eğitim amaçlı ziyaretleri durdurduklarını açıkladı.

İsveç’te ilk okluda eğitim gören çocuklara din derslerinde Hıristiyanlık, Müslümanlık, Yahudilik ve diğer dinlerle ilgili teorik bilgiler veriliyor. Daha sonra da kiliseler, camiler ve sinagoglara düzenlenen ziyaretlerde çocuklar din insanlarına bu dinler ve inançlar hakkında sorular soruyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler