HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsveç'te Türkiye'den iki bakan

İsveç'te yeni kurulun sosyal demokrat hükümette, iki Türk bakan oldu. Türk asıllı Mehmet Kaplan Şehircilik ve İskan Bakanı, İbrahim Baylan da, Enerji Bakanı oldu.

İsveç'te Türkiye'den iki bakan

İsveç'te yeni hükümet 21 üyeli yeni kabineyi açıkladı. 14 Eylül'deki seçimde birinci parti olan Sosyal Demokrat Parti'nin lideri Stefan Löfven, Yeşiller ve Çevre Partisi ile azınlık hükümeti kurdu.

Parlamento'da düzenlenen törende Başbakan Löfven hükümet programını okuduktan sonra, kabine üyelerini açıkladı. 21 üyeli kabinede Yeşiller ve Çevre Partisi'ne 5 bakanlık verilirken Türk kökenli Mehmet Kaplan, Şehircilik ve İskan Bakanı oldu.

Gaziantep doğumlu 43 yaşındaki Mehmet Kaplan, 2010 yılında Gazze'ye yardım filosuna katılmış, İsrail'de tutuklanarak serbest bırakılmıştı. Yeşiller ve Çevre Partisi'nden iki dönem milletvekilliği yapan Mehmet Kaplan, Stokholm belediye başkanlığı için yarışmış ancacak kazanamamıştı.

Başbakanlığını Stefan Löfven'in yaptığı kabinede, enerji bakanlığı görevini ise, Mardinli İbrahim Baylan üstlendi. Sosyal Demokrat Parti üyesi olan İbrahim Baylan Süryani kökenli.

İsveç'teki yeni hükümetteki 24 bakandan 12'sini kadın, 12'sini erkekler oluşturuyor. Başbakan Löfven kabinesini "feminist hükümet" olarak niteliyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler