HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsviçre'de teröristlerin açtığı 'Erdoğan'ı öldür' afişi tişörtlere basıldı

İsviçre'deki pankart olayını ardından Avrupa'da bir daha skandal yaşanıyor. Bern'de, bu kez de teröristlerin açtığı "Erdoğan'ı öldür" afişindeki resim ve tehdit ifadelerinin basıldığı tişörtler satışa sunuldu. Bern savcısı Christoph Scheurer, şimdilik dava açmayacaklarını, ancak birisinin bu tişört ile kamuoyuna çıkarsa durumun değişebileceğini söyledi.

İsviçre'de teröristlerin açtığı 'Erdoğan'ı öldür' afişi tişörtlere basıldı

İsviçre'nin başkenti Bern'de terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen "Hayır" mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef gösterilmişti. Mitingde, Erdoğan'ın fotoğrafıyla "Kill Erdogan (Erdoğan'ı öldürün)" pankartı açılmıştı. Siyah fon üzerine hazırlanmış pankartta, başına silah doğrultulmuş Erdoğan'ın fotoğrafı ve "Erdoğan'ı öldürün" yazısı yer almıştı.

Skandal görüntülerin ardından pankart hakkında soruşturma başlatılmış, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

'ERDOĞAN'I ÖLDÜR' T-SHİRTLERİ SATIŞA ÇIKTI

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Bern'de yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Haber10'un haberine göre Bern'de bir binicilik kursunun restoranında 'Erdoğan'ı öldür' tişörtleri satışa çıktı.

SAVCI: DAVA AÇMAYACAĞIZ

Bern savcısı Christoph Scheurer, şimdilik dava açmayacaklarını, ancak birisinin bu tişört ile kamuoyuna çıkarsa durumun değişebileceğini söyledi.

Savcı Scheurer, pankart skandalının ardından dava açıldığını hatırlatarak, tişört ile giyip sokağa çıkmamayı tavsiye etti.

Bu arada binicilik kursunun "alternatif grup olarak isimlendirilen sol görüşlü örgütlere" ait olduğu tespit edildi.


En Çok Aranan Haberler