HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsviçre'deki skandal Erdoğan pankartına soruşturma açıldı

İsviçre’nin başkentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının başına silah dayandığı pankart ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Savcılıkça soruşturma başlatıldı.

Savcılıkça başlatılan soruşturma çerçevesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne kişilerin tespit edilmesi için yazı gönderildi.

SKANDAL PANKART

İsviçre'nin başkenti Bern'de 25 Mart günü terör örgütleri PKK, DHKP-C ve YPG'li teröristlerce Federal Parlamento binası önünde gerçekleştirilen 'Hayır' mitinginde siyah fon üzerine skandal bir pankart hazırlanmıştı. Mitingde, başına silah doğrultulmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı ve 'Erdoğan'ı öldürün' yazısı, altında da 'Kendi silahlarıyla' ifadesi yer alan pankart açılmıştı.

RE'SEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu skandal pankart ardından harekete geçti. Başsavcılıkça re'sen soruşturma başlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne olayı gerçekleştiren şüphelilerin açık kimlik ve adreslerinin tespit edilmesi yönünde yazı gönderdi. Yazıda şüphelilerin kimliklerinin ivedilikle tespit edilmesi istendi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler