HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtalya: Türkiye'nin Paris yürüyüşüne katılması çelişkiliydi

İtalyan Başbakan Matteo Renzi, Ahmet Davutoğlu'nun Paris'teki Charlie Hebdo yürüyüşüne katılmasını, "basın özgürlüğü konusundaki tutumu nedeni ile çelişkili bulduğunu" söyledi. Renzi, ülkesinde derginin son sayısını basıp dağıtan gazeteyi tebrik etti.

İtalya: Türkiye'nin Paris yürüyüşüne katılması çelişkiliydi

Övgü Pınar

Roma

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Türkiye'nin de aralarında yer aldığı bir dizi ülkenin geçen pazar günü Paris'te yapılan ifade özgürlüğüne destek yürüyüşüne katılmasını basın özgürlüğü konusundaki tutumları nedeni ile çelişkili bulduğunu söyledi.

Matteo Renzi, İtalyan La 7 kanalında dün gece yayınlanan "Le Invasione Barbariche" (Barbarların İstilası) programında, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıyla ilgili soruları da cevapladı. Sunucunun, geçen pazar günü düzenlenen yürüyüşte "Rus Dışişleri Bakanı, Macaristan Başbakanı, Türkiye Başbakanı, Gabon Devlet Başkanı gibi gazetecilerin en iyi dostu olmayan isimlerin yanında durmaktan rahatsızlık duydunuz mu?" şeklindeki sorusuna Renzi şöyle yanıt verdi:

"Birçok ülkede çelişkiler yaşanıyor. Örneğin, Türk Başbakan'ı ele alalım. 11 Aralık'ta kendisini ziyaret etmiştim. 4-5 gün sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin tutuklanmasını ve bazı yayınların kapatılmasını emretti. Bilgi verme özgürlüğüyle ilgili bir sorun olduğu açık. Ve sen bilgi verme özgürlüğünü savunmak için oraya (Paris'e) gidiyorsun."

Sunucunun "Çelişkiliydi" demesi üzerine de Renzi "Çok çelişkili" diye karşılık verdi.

İtalya Başbakanı, "Ancak eğer Fransızlar onları davet ettiyse ben de bir bit yeniği aramadım" diye de ekledi.

Charlie Hebdo'yu yayınlayan gazeteye tebrik

Renzi ayrıca, Charlie Hebdo dergisinin saldırı sonrası ilk sayısını İtalya'da dağıtan Il Fatto Quotidiano gazetesini de tebrik ederek "Güzel bir girişimde bulundular" dedi.

Programın sunucusunun, Paris'teki yürüyüşe katılan dünya liderlerinin ne hissettiğini sorması üzerine ise Renzi ilginç bir anekdotu paylaştı. İtalya Başbakanı, bazı devlet liderlerinin yürüyüş sırasında ön sıraya geçmek için kendisini dirsek darbeleriyle itelediğini söyledi. Renzi "Ben ilk başta Merkel'in yanındaydım ama gittikçe uçlara doğru kaydım. Bana dirsek attıklarında ben de kenara kaydım çünkü ben fotoğraf çektirip modellik yapmak için orada değildim" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler