HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtalya'da çığ altında kalan 6 kişi kurtarıldı

İtalya'da çığ düşmesi sonucu yapılan arama çalışmalarında hotel içindeki 6 kişi sağ bulundu. Kurtarılan kişilerin hastaneye sevk edilmesi için bölgeye helikopter gönderildi.

İtalya'da çığ altında kalan 6 kişi kurtarıldı

İtalya'nın orta kesimlerinde son günlerde art arda meydana gelen depremlerin sonrasında meydana gelen çığ sonucu Pescara bölgesindeki bir otel çığ altında kalmış 30 kişi yaşamını kaybetmişti.

Pescara kentinin batısındaki Rigopiano mevkisinde bulunan Hotel Rigopiano Gran Sasso Resort'a Çarşamba günü iki kez çığ düşmüştü. Sağ bulunanlara henüz ulaşamadıklarını ifade eden yetkililer, havaların ısınmasıyla karın ağırlaşıp çalışmaları zorlaştırdığını belirtti.

ANNE VE ÇOCUK KURTARILDI

SkyTG24 televizyonu Farindola kasabasındaki Gran Sasso dağında bulunan Hotel Rigopiano'da hayatını kaybeden bazı kişilere ulaşıldığını duyurmuş, Castiglione Messer Raimondo beldesinde de itfaiye ekipleri bir anne ve çocuğunu enkaz altından kurtarılmıştı.

"KORKUNÇ BİR TRAJEDİ"

Acı haberi Facebook'taki kişisel hesabından duyuran Pescara Valisi Antonio Di Marco, "Ne yazık ki korkunç bir trajedi yaşandı. Öyle görünüyor ki kurbanlar var ama bunu doğrulama ihtiyacı var" mesajını paylaşmıştı.

KAYIPLARIN BULUNMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Sivil Savunmadan yapılan açıklamada, arama kurtarma ekiplerinin çığ nedeniyle bölgeye ulaşmasının zorluğuna dikkat çekilerek, bunun saatler alabileceği kaydedildi. Bu arada, deprem bölgesindeki çetin kış koşulları ve kar yağışı, ekiplerin yardım ulaştırmasını güçleştiriyor. Olumsuz hava koşulları yüzünden bölgede binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler