HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtalya'da deprem: 1 ölü, 25 yaralı

İtalya'nın batısında, merkez üssü Ischia Adası olan ve daha önce 3,6 olduğu açıklanan depremin büyüklüğü 4 olarak revize edildi. Depremde ilk bilgilere göre; 1 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı ve 3 çocuğun da enkaz altında kaldığı açıklandı. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Adada tatilini geçirmekte olan bir gazeteci yaşadıklarını, "Akşam yemeği yediğimiz sırada denizden büyük bir uğultu duyduk ve yer sarsılmaya başladı" şeklinde anlattı.

İtalya’nın Napoli kentinin batısında kalan Ischia Adası açıklarında yerel saatle 20.57’de (TSİ 21.57) 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti önce 3,6 olarak açıklanmıştı.

Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünün (INGV) paylaştığı bilgilere göre, sarsıntı adada en çok etkilenen Casamicciola semti yakınında 5 kilometre derinlikte gerçekleşti.

1 ÖLÜ, 10 KAYIP, 25 YARALI

İtalyan Rainews24 kanalının haberinde, adada korku ve paniğe yol açan sarsıntının, yıkıma ve maddi hasara yol açtığı, ilk belirlemelere göre 1 kadının yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Sivil savunma yetkililerinin halen enkaz altında olan kayıp 3 çocuğu kurtarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ifade edildi.

Rainews24 kanalının haberinde ise yaralı sayısının 25 olduğu, bunlardan ikisinin durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.

Duvarlarında büyük çatlaklar oluşan Rizzoli Hastanesi ve çok sayıda otelin de boşaltıldığı gelen bilgiler arasında. Birçok konutta da çatlaklar meydana gelmesine yol açan sarsıntının, adaya yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Napoli kentinden de hissedildiği bildirildi.

"BÜYÜK BİR UĞULTU DUYDUK"

Adada tatilini geçirmekte olan bir gazeteci yaşadıklarını, "Akşam yemeği yediğimiz sırada denizden büyük bir uğultu duyduk ve yer sarsılmaya başladı" şeklinde anlattı.

TURİSTLER BÖLGEDEN BİR AN ÖNCE AYRILMAK İSTİYOR

Bu arada, Ischia'ya en yakın yerleşim yeri Napoli'den takviye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri de adaya ulaştı. Campania, Lazio, Toskana, Puglia ve Calabria bölgelerinden de arama-kurtarma çalışmaları için ek itfaiye birlikleri adaya gönderildi. Depremin ardından ada merkezinde ve limanda elektriklerin de kesildiği belirtildi.

Yaz ayları ve tatil dönemi olması nedeniyle adada bulunan çok sayıda turistin bölgeden bir an önce ayrılmak istediği haberlere yansıdı.

Öte yandan, Başbakan Paolo Gentiloni'nin de sivil savunma birimleri aracılığıyla deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ettiği aktarıldı.

Ülkede geçen yıl 24 Ağustos'ta merkez üssü Accumoli olan 6 büyüklüğünde meydana gelen depremde özellikle Amatrice kasabası ve çevresindeki yerleşim yerlerinde 300 kişi yaşamını yitirmişti.

(AA / DHA)


En Çok Aranan Haberler