HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtalya’da Müslümanlardan IŞİD karşıtı gösteri

İtalya'nın Milano kentinde yaşayan Müslümanlar dün akşam bir gösteri düzenleyerek IŞİD örgütünü ve terörü protesto etti. Papa da din adına terör eylemlerine başvurulmasının mazur görülemeyeceğini vurguladı.

Övgü Pınar

Roma, İtalya

İtalya'nın Milano kentinde yaşayan Müslümanlar dün akşam bir gösteri düzenleyerek IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) örgütünü ve terörü protesto etti.

Kültürler arası çalışmalar yapan "Dirittozero" derneği tarafından düzenlenen gösteriye Milano'da yaşayan Müslümanların yanı sıra Katolik cemaati Sant'Egidio, ırkçılığa karşı mücadele eden dernekler ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Affari Meydanı'nda düzenlenen gösteride konuşan 21 yaşındaki Chaimaa Fatihi, "Biz her türden dini şiddet ve hoşgörüsüzlüğe karşıyız. Her tür aşırılığı ve Nazizmi reddediyoruz. IŞİD militanları yeni Nazilerdir. Korkunç eylemlerde bulunmak için kendilerine ait olmayan bir dini kullanıyorlar" dedi.

Milano İslam Dernekleri Koordinasyonu'ndan Davide Piccardo da "IŞİD terörünü açık ve net şekilde kınıyoruz. Kutsal savaş fikri bize uygun değil" diye konuştu.

Üzerinde "IŞİD'e hayır"yazan beyaz balonlar uçuran göstericiler IŞİD flamasını da yaktı.

Papa: Coğrafyayı değiştiremezsinizÖte yandan dün Arnavutluk'u ziyaret eden Papa Francesco da din adına terör eylemlerine başvurulmasının mazur görülemeyeceğini vurguladı ve "Günümüzde aşırılık yanlısı gruplar dinin gerçek anlamını saptırıyorlar" dedi.

Papa, "Hiçkimse, şiddet ve baskı eylemlerine bavurup da kendini Tanrı'nın kalkanı olarak görmesin. Kimse, insanlık onuruna ve başta yaşama hakkı ve inanç özgürlüğü olmak üzere, temel haklara karşı eylemlerine mazeret olarak dini kullanmasın" diye konuştu.

Papa ayrıca, Arnavutluk'tan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayarak Kasım ayındaki Türkiye ziyaretinden de söz etti.

Papa Türkiye ziyaretine muhtemelen 28 Kasım'da başlayacağını ve 30 Kasım'daki Aziz Andreas Günü'nü Fener Rum Patriği Bartholomeos'la birlikte İstanbul'da kutlayacağını söyledi.

Gazetecilerin Türkiye'nin Irak'la sınır komşusu olduğunu vurgulaması üzerine de Papa Francesco şakayla karışık "Coğrafyayı değiştiremezsiniz" diye yanıt verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler