HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtalya'da tepki çeken müdahale

İtalya'nın başkenti Roma'da hafta sonu gerçekleştirilen hükümet karşıtı gösterilerde bir polisin, genç bir kadın eylemcinin karnını ayağıyla ezmesi tartışmalara yol açtı.

La Repubblica gazetesine konuşan Kamu Güvenliği’nden Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Filippo Bubbico ise, polislerin yere düşen göstericilere tekme attığını gösteren kayıtlarla ilgili olarak, "Bu görüntüler karşısında kızgınlığımı ifade etmek istiyorum" diyerek, "polisin zor koşullarda görev yaptığını, ancak fiziksel üstünlüğünü insanlar üzerinde bu şekilde kullanmaması gerektiğini" ifade etti.

Görüntüler incelenerek şiddete başvuran polislerin tespit edileceğini belirten Bubbico, daha sonra soruşturma başlatılacağını vurguladı. Güvenlik güçlerinin, güvenlik, demokratik ilkeler ve insanlık onurunu korumakla sorumlu olduğuna işaret eden Bubbico, polisin saygınlığını koruması gerektiğini dile getirdi.

Emniyet Genel Müdürü Alessandro Pansa da, "Cezalandırılması gereken aptal bir polis memurumuz var" diye konuştu.

O POLİS TESLİM OLDU

Öte yandan, görüntülere yansımasına rağmen kimliği belirlenemeyen söz konusu polisin, dün akşam saatlerinde, 'O polis benim' diyerek kendisini ele verdiği belirtildi.

Sosyal medyada, 'O polis derhal açığa alınmalı' mesajları yağdı.

Roma Emniyet Müdürü Massimo Maria Mazza da, bu olayın dışında başka 'orantısız' güç şikayetleri de olduğunu, idari soruşturma sonucunda cezalandırılması gereken polisler varsa cezalandırılacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano ise, yasal haklarını kullanmalarından dolayı barışçıl göstericilerin yanında dururken, polisle çatışan eylemcilere çattı. Alfano, "Onların amacı; hükümete güvensizlik ya da kemer sıkmayı protesto etmek değil, bu güzel şehri yağmalamak ve mahvetmek. Oysa polisimiz her zaman barışçıl eylemcilerin yanındadır" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler