HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtalya'daki depremin ardından 17 saat enkaz altında kalan 10 yaşındaki kızın mucize kurtuluşu

24 Ağustos sabaha karşı gerçekleşen depremde 200'den fazla insan hayatını kaybetti fakat 10 yaşındaki küçük bir kızın kurtuluşu herkese ihtiyacı olan umudu sağladı.

İtalya'daki depremin ardından 17 saat enkaz altında kalan 10 yaşındaki kızın mucize kurtuluşu

Ali Halit Diker / Mynet Haber

Kurtarma ekiplerinin, 8 aylık bir bebek dahil yüzlerde insanın yaşamını kaybettiği deprem sonrası arama ve kurtarma çalışmaları sırasında karşılaştıktaki tablo fazlasıyla iç karartıcıydı. Enkaz altından çıkardıkları 10 kişiden 9'unun çoktan yaşamını kaybettiğini ildiren ekip üyeleri 10 yaşındaki kızı canlı çıkardıklarında 'YAŞIYOR' diye bağırarak hemen çocuğu ilk yardıma götürdüler.

İtalya'nın başkenti Roma yakınlarında 24 Ağustos sabaha karşı yerel saatle 03:30 civarında meydana gelen 6.2 şiddetinde meydana gelen deprem yüzlerce binaya hasar verdi. Hasarlı binaların birçoğu enkaza dönüştü.

Çarşamba sabahı başlayan kurtarma çalışmalarında zaman ilerledikçe ölü sayısı artıyordu. Kurtarma ekipleri enkaz altından çıkardıkları birçok bedenin cansız olmasından dolayı morallerini yüksek tutamıyordu.

Tüm olumsuzluklara rağemn umut dolu anlar da yaşandı

Güney İtalya'nın Gioiosa bölgesinde yaşayan 75 sığınmacı devletten aldıkları günlük 17 Euro yardımı mağdurlara bağışladı. Toplam 200 Euro bağışlayan grup maddi olarak küçük ama manevi olarak çok büyük ve önemli bir jestte bulundu.

Belki de son saatlerde herkesi sevindiren olay 10 yaşındaki küçük bir kız çocuğunun enkaz altından canlı çıkartılmasıydı.

Yaşanan felaket sonrası canlı bedenlere ulaşmanın neredeyse imkansız göründüğü saatlerde çıkarılan kız birçok insanın yaşanan trajediyi biraz olsun atlatmasına yardımcı oldu.

Küçük kızın sesini duyan bir kurtarma görevlisi “Buradan bir ses geliyor. Sessiz, sessiz olun” diyerek etraftaki insanların dikkatini çekiyor.

Daha sonra küçük kıza “Haydi Giulia, haydi...” diyerek altında kaldığı enkazdan kurtarılması sağlanıyor.

Çocuğu kurtaran ekipte yer alan Danilo Dionisi “Enkazdan çıkardığımız 10 yaşındaki kız şu an hastaneye gidiyor. Bu iyi bir haber. Geri kalanlar için ise... manzaradan zaten anlaşılıyordur” diyor.

Bölgedeki arama kurtarmaları devam etsede ilk 24 saatten sonra enkaz altında kalan insanların canlı bulunma ihtimalleri çok büyük oranda düşüyor.

Yine de aklımıza 17 Ağustos Marmara depreminden 140 saatten sonra canlı kurtarılan ve bu sene üniversiteli olan İsmail Çimen'i getirerek, hala bazı insanlar için umudumuz var.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler