HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Japonya'da 4 Güney Koreli dağcı öldü

Japonya'nın kuzeyinde önceki gün bir dağa tırmanmak üzere yola çıkan Güney Koreli dağcı grubunun 4 üyesi hayatını kaybetti.

Polis yetkilileri, Japonya'daki merkezi Alp Dağları'na tırmanan dağcıların kötü hava koşulları nedeniyle soğuktan öldüklerinin belirlendiğini bildirdi. Dağcılardan 3'ünün iki dağı birbirine bağlayan3 bin metre yükseklikteki bir dağ yolunda bulunduğu, dördüncü dağcının cesedine ise dağ yolundan 100 metre aşağıda ulaşıldığı belirtildi.

Yetkililer, cesetleri bulunan dağcıların, önceki gün Japon rehber almadan tırmanışa geçen yaşları 40 ile 70 arasında değişen 20 kişilik Güney Koreli dağcılar grubunun üyesi olduğunu açıkladı.

Dağcı grubundan 9'unun dün bastıran şiddetli yağmur ve yoğun sis nedeniyle gruptan ayrı düşmeleri üzerine yardım çağrısında bulunduklarını belirten polis yetkilileri, diğer 5 dağcının güvende olduğunu kaydetti.Cesetleri inceleyen adlı tıp uzmanı, cesetleri önce bulunan 3 dağcının 70 yaşlarında olduklarını ve vücutlarında oluşan ısı kaybı sonucu öldüklerini, diğer dağcının cesedi üzerindeki incelemelerin ise henüz tamamlanmadığını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler