HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Japonya’da kabineyi sarsan yeni skandal

Japonya'da iki bakanın aynı gün istifa etmesine yol açan skandallar nedeniyle başı beladan kurtulmayan Başbakan Şinzo Abe kabinesi, ortaya çıkan yeni skandalla bir kez daha sarsıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevine önceki gün atanan Yoiçi Miyazava'nın adının karıştığı, kendi siyasi fonundan bir striptiz barına yapılan ödemeye ilişkin skandal, kabineyi bir kez daha güç durumda bıraktı.

Japon Kyodo haber ajansı, Miyazava'nın, kendisine devlet tarafından tahsis edilen siyasi fondan yapılan harcamalara ilişkin yayımladığı 2010 yılı raporunda, Mazan adlı striptiz barına yapılan 18 bin 230 yuen (yaklaşık 378 TL) tutarındaki ödemeye ilişkin bir girdi bulunduğunu duyurdu.

Japon Times gazetesinin haberinde de Miyazava'nın siyasi kampanyasını yürüten ofisin söz konusu ödemenin yapıldığını kabul ettiği bildirildi.

Haberin medyada yer almasının ardından basının karşısına çıkan Miyazava, iddiaları yalanladı. Miyazava, "Yemin ederim ki oraya gitmedim. Bu barın adını bile daha önce hiç duymadım” dedi.

Miyazava'nın sekreteri Şigeru Muta da Times gazetesine yaptığı açıklamada, siyasi fonda gözüken tutarın Miyazava'nın kampanya ekibinde çalışan bir görevlinin şahsi harcaması olduğunu belirterek Miyazava'nın bara gittiği bilgisini reddetti.

Miyazava, kendisine ait siyasi fonların kötüye kullanıldığına ilişkin ortaya çıkan skandal nedeniyle kabineden istifa etmek zorunda kalan eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Yuko Obuçi'nin yerine atanmıştı.

Obuçi, siyasi hayatta kadınların ön plana çıkarılması çalışmalarına önem veren Abe'nin kabinesinde yer alan 5 kadın bakandan biriydi.

Kabinede yer alan bir diğer kadın bakan olan Adalet Bakanı Midori Matsuşima da seçim kanununu ihlal ettiği yönünde ortaya atılan iddialar üzerine Obuçi ile aynı gün görevinden istifa etmişti. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler