HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jirinovski'den kadın gazeteci için 'taciz edin' emri

Rusya'nın ani çıkışları ve saldırgan tavırları ile bilinen aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski yine bir skandala imza attı.

Vladimir Jirinovski, Duma’da düzenlediği basın toplantısında, bir kadın gazetecinin Ukrayna ile ilgili sorusuna sinirlendi. Jirinovski,hakaret ve küfür ettikten sonra korumalarından bu gazetecinin üzerine giderek ona küfretmelerini, öpmelerini ve sert biçimde taciz etmelerini istedi.

Ria haberde yer alan bilgiye göre, MIA 'Rossiya Segodnya' gazetesi muhabiri Jirinovskiy’e, "Ukrayna’nın Rus vatandaşlara ülkeye giriş yasağını getirmesinden sonra Rusya’nın da Ukrayna’ya misilleme yapması gerekiyor mu?" diye sordu. Şimdiye kadar benzer çıkışlarıyla tanınan Jirnovsky, gazeteciye sert dille seslendi ve beraberindeki parti üyelerine, gazeteciyi 'Taciz' etmeleri için onu hedef gösterdi. İnterfaks muhabirlerinden birinin Jirinovsky’nin bir kadına hakaret ettiğini üstelik bu kadınınhamile olduğuna dikkat çekmeye çalışmasına rağmen Jirinovsky, İnterfaks muhabirine dönerek, "İnterfakst’taki işinizden kovulacaksınız, o kadar! Başka sorusu olan var mı?" diye bağırdı.

MİA Rossiya Segodnya’dan yapılan açıklamada, Jirinovsky’nin davranışının kabul edilemez olduğu ve bir an önce özür dilemesi gerektiği belirtildi. Rossiya Segodnya, Duma Başkanı Sergey Narışkin’e de yazılı başvuruda bulunarak, Jirinovsky’nin bir ay süreyle Duma’daki konuşmalarının yasaklanmasını istedi. Ayrıca, Jirinovsky’nin Rossiya Segodnya ve İnterfaks gazetesinin muhabirlerinden ve kamuoyu önünde özür dilmesini istedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler