HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Joe Biden’dan tartışmalı bir Türkiye çıkışı daha

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ilginç sözler söyledi.

Joe Biden’dan tartışmalı bir Türkiye çıkışı daha

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Avrupa ülkeleri ve Türkiye ile artan işbirliğinin sonucu olarak IŞİD ile mücadelede daha güçlü bir konuma gelindiğini kendi partisine anlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ilginç sözler sarf etti.

Reuters’ın haberine göre Biden, Temsilciler Meclisi’ndeki Demokrat Parti milletvekillerinin üç günlük Baltimore kampında şu ifadeleri kullandı:

“Başkan (Barack Obama) sonunda (IŞİD’e karşı) daha çok şey yapmaları için Avrupalıların dikkatini çekti. Muhtemelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fazla zaman harcadım ama Erdoğan sonunda gerçeği anladı. Öz çıkarlar devreye girince işler değişiyor.”

Geçen hafta Türkiye’yi ziyaret eden Biden’ın 2 Ekim 2014’te Boston’daki Harvard Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sarf ettiği sözler diplomatik krize neden olmuş, bu sözlerin ardından “özür polemiği” yaşanmıştı.

Biden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili son ifadesinde “gerçeği anlamak” anlamına gelen İngilizce “to see the Lord” (Tanrı’yı görmek) deyimini kullandı.

ABD Başkan Yardımcısı dün dış politikanın yanı sıra iç politikada da ‘Tanrı’ya gönderme yapan bir deyim kullanmıştı.

Biden, 2016 başkanlık yarışında Demokratların rakibi olan Cumhuriyetçilerin zayıf adaylar çıkarmasından “Tanrı’nın lütfu” diye bahsetmişti.

ERDOĞAN İLE BIDEN 2, 5 SAAT GÖRÜŞMÜŞTÜ

Geçen hafta İstanbul'da bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinden sonra Yıldız Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.

Görüşmede, Türkiye’nin tıpkı ABD gibi bir hukuk devleti olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, terör propagandası yapmanın ve terör eylemlerine destek niteliği taşıyan beyanlarda bulunmanın, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine dikkati çektiği belirtilmişti.

GEÇEN HAFTA TÜRKİYE'Yİ ÖVMÜŞTÜ

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın ise terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında yer aldıklarına değinerek PKK'yı da terör örgütü olarak gördüklerini vurgulamış, Suriyeli mültecilere yardım eli uzatma konusunda Türkiye'nin yaptıklarını taktirle karşıladıklarını da söylemişti.

BIDEN: KEDİNİN DERİSİNİ YÜZMENİN BİRDEN FAZLA YOLU VARDIR

Biden'ın, Türkiye'deyken terörle ilgili yaptığı konuşma;

"ABD'de bir deyim vardır. Kedinin derisini yüzmenin birden fazla yolu vardır. Biz Ankara'yla ve Bağdat'la çalışmalarımıza devam edeceğiz. Diğer ilgili taraflarla birlikte Musul'u geri almak için çalışacağız.

Musul bu bölgede herhangi bir ülkenin emrinde olmayacak. Musul'u işgalden kurtarmamız gerekecek. Ben sadece yetkilendirilmedim, kendim içinde bir görev kabul ediyorum. Türkiye Başbakanı olan arkadaşım ve Iraklı liderlerle de bu konuda anlaşma elde edeceğim"


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler