HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

K. Irak Kürt yönetimi Kandil'de petrol arıyor

Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetiminin, terör örgütü PKK’nın ana kampının bulunduğu Kandil Dağı bölgesinde petrol arama çalışması başlattığı bildirildi.

K. Irak Kürt yönetimi Kandil'de petrol arıyor
Bölgenin PKK kontrolünde olduğunu söyleyen Kandil Belediye Başkanı Ömer Muhammed, PKK’nın bölgenin altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi karşılığında petrol arama ve çıkarma çalışmalarına izin verebileceğini söyledi.
Avrupa’dan yayın yapan ’Rudaw’ adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve petrol arama konusunda deneyimli olan bir heyetin Kandil Dağı bölgesinde petrol arama ve çıkarma çalışması başlattı. Çalışma kapsamında Kandil Dağı bölgesinde inceleme yapan heyetin bazı yerlerden taş ve toprak örneklerini alarak incelenmek üzere İngiltere’ye gönderdiği belirtildi. Kandil Belediye Başkanı Ömer Muhammed, bölgenin PKK kontrolünde olması nedeniyle petrol arama ve çıkarma çalışmaları konusundaki talebin PKK’lı yöneticilere iletildiği ve onlarında bu çalışmalara sıcak baktığını söyledi.
Kandil Belediye Başkanı Muhammed, PKK’lıların yapılacak çalışma hakkında detaylı bilgi istediğini ve bu nedenle bölgesel yönetimin Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile PKK’lı yöneticilerin 10 gün sonra bir araya geleceklerini ifade etti. Çalışmaların başlaması halinde PKK’lıların çalışma yapılacak bölgeleri boşaltacağını belirten Ömer Muhammed, Kandil bölgesindeki yerleşim birimlerinin su ve yol başta olmak üzere altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi karşılığında PKK’lıların petrol arama ve çıkarma çalışmalarında sorun çıkarmayacaklarını söyledi.
**KANDİL DAĞI**
Kandil Dağı, Zağros sıradağlarının uzantısı bir dağ olup 3 bin 587 metre yükseltiye sahip. İran-Irak sınırında bulunan dağın büyük kısmı Irak tarafında bulunuyor. Kandil Dağı üzerindeki en önemli yerleşim birimleri, dağın doğu yakasındaki İran’a bağlı olan Piranşehir ve batı yamacında bulunan ve Kuzey Irak’ın en büyük şehirlerinden Süleymaniye’dir. Akarsuların derin yarık ve vadiler oluşturduğu dağ birçok farklı bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor.
DHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler