HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçırılan Türk gazeteci serbest

CHP heyeti, Suriye'de çalışırken kaçırılan Türk gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim aldıklarını açıkladı.

Kaçırılan Türk gazeteci serbest

Suriye'de yaklaşık 2 aydır tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal, bu ülkeye giden CHP heyetine teslim edildi. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ile Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de aralarında bulunduğu 9 kişilik heyetle, Cüneyt Ünal'ı teslim almak için Suriye'ye gitmişti. Karayoluyla Yayladağı Sınır Kapısı'ndan geçen CHP heyeti bu sabah Şam'ı ulaştı.

Suriye hükümet yetkilileriyle görüşmeler yapan CHP heyeti saat 11.00 sıralarında tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim aldı. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, heyetin ve Cüneyt Ünal'ın güvenlik gerekçesiyle bugün Lazkiye'de kalacaklarını, Türkiye'ye yarın geleceklerini söyledi.

"YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM"
Telefonda, CHP Grup Basın Danışmanı Ali Öztunç’la konuşan Ünal, "Yeniden doğmuş gibiyim. Şoktayım. Şu an milletvekillerimizin yanındayım, çok mutluyum. İnanamıyorum" dedi.Ünal'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Suriye tarafından tutulan gazetecileri Türkiye'ye getirmek üzere Şam'a giden ancak sadece Cüneyt Ünal'ı teslim alan CHP heyeti, Ünal'ın özgürlüğüne kavuşmasından sonra bir basın toplantısı düzenledi.

CHP Heyeti adına konuşan Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz gazeteci Beşar Kaddumi'yi kastederek "Yetkililerle ve Sayın Devlet Başkanıyla yaptığımız görüşmelerde bu arkadaşımızla ilgili şu aşamada maalesef net bir bilgi alamadık. Yalnız bu konuda ısrarcı olduğumuzu bu arkadaşımızla ilgili mutlaka bir bilgi almak istediğimizi kendilerine ilettik. Şu anda durumuyla ilgili yetkililer bir araştırma yapıyor. 24 saat içerisinde bu arkadaşımızın durumuyla ilgili net bilginin bize verileceği yönünde bir bilgi aldık. Bu bilgiyi bekliyoruz" dedi.

Eryılmaz, Kaddumi'ye ulaşma imkânı bulmayı umduklarını ve temenni ettiklerini bildirdi. Heyet olarak Suriye'ye her iki gazeteciyi de teslim almak ve onları Türkiye'ye getirme umuduyla geldiklerini belirten Eryılmaz, "Halen bu umudu koruyoruz. Suriyeli yetkililerden diğer arkadaşımızla diğer arkadaşımızla ilgili bilgileri iyi haberleri biran önce alabilmeyi temenni ediyorum. Bu aşamada gerek gazeteci kardeşimiz Cüneyt'i yalnız bırakmayan, bizim bu çalışma ve çabamıza destek veren basın mensuplarına, medya mensuplarna, Türk halkına biz milletvekilleri olarak heyetteki arkadaşlarım olarak teşekkür edip sunuyoruz. Cüneyt kardeşimizin sağlıklı bir şekilde bize teslim edilmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Ne mutlu bize diyoruz" şeklinde konuştu. Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz daha sonra sözü kurtarılan kameraman Cüneyt Ünal'a bıraktı.

'MİLLETVEKİLLERİMİZİ GÖRÜNCE AĞLADIM'

Sözlerine "Şu an milletvekillerimizin yanındayım. İyiyim, çok mutluyum" diye başlayan Ünal, şunları ifade etti:

"Bayramın ikinci günü Halep'e gittiğimizde bizi bir caddeye götürdüler, ellerinde silah olan insanlar, caddede röportajınızı yapabilirsiniz, şunlarla konuşabilirsiniz Biz de o sırada insanlarla konuşurken çatışma çıktı, kendimizi sokağa attık. Benim elimde kamera vardı. Beşar yanımdaydı. (Silahını doğrulttu) ve Beşar vuruldu. Apartmanın içine taşıdım. Yardım istemeye koştum, yardıma koşan Halepli halk oldu. Beşar'ın yarası çok ağırdı. Dışarıda bir kargaşa vardı. Bulunduğumuz caddeye Suriyeli devlet askerleri geldi, Halep halkı da beni Suriyeli yetkililere teslim ettiler. İki gün önce Şam'a geldim. Hala şoktayım, inanamıyorum. Sayın milletvekillerimizi karşımda görünceye kadar hiç kimse bana bir şey söylemedi. Dediler ki bana Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad seni Türk halkına özgürlüğüne kavuşturdu gidiyorsun dendi ve daha sonra sayın milletvekillerimizi karşımda gördüm ve ağladım, hala da şoktayım. Eşimle çocuğumu görmedim, sayın milletvekillerini görünce ağladım. Şoktayım, hala inanamıyorum, milletvekillerimiz gelinceye kadar haberim yoktu onları görünce ağladım."

CHP HEYETİ DAHA ÖNCE DE GİRİŞİM DE BULUNMUŞTU

Daha önce de Suriye’ye giden CHP heyeti, Devlet Başkanı Beşşar Esad’la görüşmüştü. Esad’ın Cüneyt Ünal’ın kaçırıldığından haberi olmadığı öne sürülmüştü. Yetkililere talimat veren Esad’ın söz konusu gazetecinin serbest bırakılmasını istediği ifade edilmişti.

TÜRKİYE'YE YARIN GELİYORLAR
CHP heyeti ve Ünal'ın hava karardığı için geceyi Lazkiye’de geçireceği öğrenildi. CHP heyeti ve Ünal'ın yarın sabah saat 10.00 sıralarında Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra İstanbul’a geçmesi bekleniyor.

DHA'nın haberine göre, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, uçakla geldikleri Lazkiye’den karayoluyla Hatay’ın Yayladağı ilçesi’ne gideceklerini ancak Suriye yönetiminin can güvenliği nedeniyle ’yarın yola çıkan’ uyarısı üzerine Lazkiye’de kaldıklarını söyledi.

KADUMİ'NİN DURUMU
Bu arada tutuklu diğer gazeteci Filistinli Bashar Fehmi Kadumi'nin başka bir yerde tutulduğu, onun da kurtarılması için görüşmelerin sürdürüldüğü bildirildi. DHA, ANKA, İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler