HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaddafi'nin seks köleleri

Fransa'da geçen hafta yayımlanan kitapta, Libya'nın geçen sene öldürülen lideri Kaddafi'nin küçük yaşta kızları haremine alarak istismar ettiği anlatılıyor.

Kaddafi'nin seks köleleri

Geçen hafta Fransa'da yayımlanan bir kitap Libya eski lideri Muammer Kaddafi'nin küçük yaştaki kız çocuklarını kaçırarak ya da tehditle haremine aldığını ve seks kölesi olarak kullandığını öne sürüyor.

Sunday Times Libya’nın geçen seneki ayaklanmalar sırasında öldürülen lideri Muammer Kaddafi ile ilgili “Kaddafi seks kölelerine tecavüz etti” başlıklı bir habere yer veriyor baş sayfasında.

Haberde, geçen hafta Fransa’da yayımlanan bir kitapta devrik liderin, “Muammer Kaddafi, Libya eski diktatörü, okullu kız çocuklarını kendisine seks kölesi olarak hizmet etmek üzere kaçıran sadist bir tecavüzcüydü” şeklinde tarif edildiği yazıyor.

Sunday Times kitabın Kaddafi’nin küçük yaştaki kızları ve erkekleri nasıl keyfi biçimde, bir yandan elektronik postalarını kontrol ederken dövdüğünü ve aşağıladığını açıkça anlattığını yazıyor.

Kitap 2004’te bir okulda kendisine çiçek buketi vermek üzere seçildikten sonra, diktatörün “yetenekli izcileri” tarafından kaçırılan 15 yaşındaki Soraya adlı kız çocuğunun hikâyesine yer veriyor, diye yazıyor gazete.

Haber kitabın “[Kaddafi] ‘hareminde’ tutsak edildiği beş sene boyunca ona defaten tecavüz etti, dövdü, üzerine işedi” diye yazdığını da aktarıyor.

Gazete benzer durumlar yaşayan başka kadınların aileleri tarafından, evlilik dışı ilişki yaşadıkları için “utanç” kaynağı olarak suçlanarak reddedildiklerini söylüyor.

Haberde konu edilen Hûda bir başka kız çocuğun hikâyesine de yer veriliyor: bir başka kurban olan Hûda’da Kaddafi’nin pençelerine 18 yaşında, ağabeyinin tutuklanmasının ardından düşürüldü. Diktatör onu eğer itaat ederse ağabeyinin serbest bırakılacağı umuduyla tuttu ve itaat ettiğinde beş sene boyunca onu istismar etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler