HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadın canlı bombanın küvet fotoğrafı olay yarattı

Paris katliamının beyni olduğu düşünülen Abdelhamid Abaaoud'a yönelik dün Paris'in Saint Denis banliyösünde düzenlenen baskında kendini patlatan kadının Abaaoud'un kuzeni olduğu kesinleşti.

Fransız medyası kadın canlı bombanın, Paris saldırılarının planlayıcısı Abdül Hamid Abaaoud'un kuzeni 26 yaşındaki Hasna Ait Boulahcen olduğunu iddia etti.

Canlı bombanın kimliğinin belli olmasının ardından ortaya çıkan fotoğraflar görenleri çok şaşırttı.

KÜVETTE FOTOĞRAF

Avrupa'nın ilk kadın canlı bombası olarak kayıtlara geçen Boulahcen'in kimliğinin belli olmasının ardından yeni detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Boulahcen'in ortaya çıkan fotoğraflarından birinde küvette verdiği poz görünüyor. Ayrıca canlı bombanın kardeşi yaptığı açıklamada; kız kardeşinin dinle pek alakası olmadığını, Kur'an okumayı bilmediğini ve son birkaç ay içinde bu yönde bir eğilimi olduğunu söyledi.

ÖNCE ATEŞ ETTİ SONRA KENDİNİ PATLATTI

Önceki gece sabah saat 04.30'de apartmana operasyon yapan Fransız polisine 26 yaşındaki genç kadının AK-47 kalaşnikov silahla ateş ettiği daha sonra da kendisini patlatarak havaya uçtuğu belirtildi. Patlamanın etkisiyle polis baskın düzenlediği eve girmekte zorlandı ve operasyon 7 saat sürdü.

BOMBACININ SON ANLARINI GÖSTEREN VİDEO:

Görüntülerde duyulan, kadın bombacıyla polis arasında geçen diyalog:

Polis - Erkek arkadaşın nerede?

İntihar bombacısı - O benim erkek arkadaşım değil.

ÜZERLERİNDE BOMBA VAR DİYE SOYDULAR

Evde yakalanan kişilerin kendilerini patlatma riski nedeniyle bu kişiler önce çırılçıplak soyuldu ve üzerlerinde bomba olmadığı anlaşılınca evden dışarı çıkarıldılar.

BİR SURİYE'DE BİR AVRUPA'DA

Belçika’dan ayrılıp Suriye’de IŞİD’e katılan Abdülhamit Ebayud’un Suriye’nin Rakka bölgesinde çekilmiş videoları nedeniyle hayatını burada sürdürdüğü sanılıyordu. Ebayud ise IŞİD’in dergisi Dabıq’a verdiği röportajda, ‘Allah onların gözünü kör ediyor. O yüzden gözleri önünde Avrupa’ya gidip buraya geri dönüyorum. Paris’te jet skiye biniyorum, Rakka’da kâfirlerin cesetlerini sürüklüyorum’ demişti. Bu sözlerin doğru olduğu dün ortaya çıktı.

Wall Street Journal’ın haberine göre Belçika istihbaratı Belçika vatandaşı olan Ebayud’un geçen yıl Yunanistan’dan Belçika’da izleme altındaki bir kişinin kardeşine telefon etti. Ebayud’un izi Yunanistan’dan sonra kaybedildi. Belçika’ya ulaştığı bilgisi üzerine Brüksel’in Molenbeek semtinde birçok eve baskın düzenlendi. Ancak teröristin izine rastlanmadı. Daha da vahimi, Ebayud 13 yaşındaki kardeşi Yunus’u da alarak Suriye’de geri dönmeyi başardı. Röportajı da bu olaydan sonra verdi. Şimdi güvenlik yetkilileri Ebayud’un bir kez daha Avrupa’ya gelmiş olduğunu düşünüyor. Bu da çok büyük bir istihbarat zaafiyeti olarak görülüyor.

Fransa polisi tarafından şimdiye kadar açıklanan şüpheli isimleri ve akıbetleri şöyle:

Salah Abdeslam, 26 - Polis tarafından aranıyor
Mohammed Abdeslam - Belçika'da tutuklandıktan sonra bugün serbest bırakıldı
Ibrahim Abdeslam, 31 - Voltaire Bulvarı'nda kendini patlattı
Ismail Omar Mostefai, 29 - Bataclan konser salonunda öldü
Bilal Hadfi, 20 - Stade de France stadyumunda öldü
Samy Amimour, 28 - Bataclan'da kendini patlattı
Ahmed el Muhammed, 25 - Stade de France'da kendini patlattı
Abdelhamid Abaaoud, 27 - Dün Saint Denis'de polis tarafından öldürüldü
Diğer iki saldırgan - Saldırılar sırasında öldü ve kimlikleri açıklanmadı


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler