HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadın sürücüye 253 bin dolarlık trafik cezası

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Arap asıllı bir kadın sürücünün 4 yıl içerisinde rekor sayıda trafik cezası aldığı belirtildi.

Kadın sürücüye kesilen cezaların değerinin 253 bin 500 doları (928 bin dirhem) aştığı bildirildi.

Yerel medyanın Ras El Hayma emirliği polis kaynaklarına dayanarak verdiği bilgilere göre, kadın sürücüye 2009'dan bu yana farklı emirliklerde toplam bin 551 adet trafik cezası kesildi.

Trafik departmanı yetkilileri, süresi bitmiş ehliyetleri elektronik ortamda araştırırken kadına kesilen miktarın dikkatlerini çektiğini ve trafik savcılığının da konuyla ilgili soruşturma başlattığını söyledi.

Kadın sürücünün 2009'dan bu yana ehliyetini yenilemediği ve sadece Ras El Hayma emirliğinde Nissan Altima marka araca kesilen cezaların 100 bin dolara ulaştığı öğrenildi. Cezaların büyük kısmı hız limitini aştığı için kesildi.

Sürücünün ödenmeyen cezalardan dolayı trafik merkezine çağrıldığı, fakat kadın sürücünün inkar etmesi üzerine konunun mahkemeye intikal ettiği kaydedildi. Sürücünün daha sonra mahkemeye ‘akıl hastalığı' bulunduğuna dair rapor sunduğu ve hastalığının kendisini ‘yüksek hızda araç sürmeye zorladığını' iddia ettiği öğrenildi. Mahkemenin son kararıyla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler