HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kainat güzelinden Türk kumaşına tam not

Moskova'da düzenlenen ve dünyanın bir çok üretici ülkesinin boy gösterdiği en büyük tekstil fuarlarından birisi olan CPM fuarında ürettiği kumaşlara, kainat güzeli hayran kaldı.

Kainat güzelinden Türk kumaşına tam not

Moskova'da düzenlenen ve dünyanın bir çok üretici ülkesinin boy gösterdiği en büyük tekstil fuarlarından birisi olan CPM fuarında ürettiği kumaşlar ile Rusya çapında düzenlediği Pro Fashion Masters yarışması ile genç yeteneklerin tasarladıklarını düzenlediği defile ile ünlü Rus tasarımcıların beğenisine sunan Türk kumaş üreticisine en büyük destek Rusya ve Kainat Güzeli Aksana Fedrova'dan geldi.

Moskova ExpoCenter fuar alanında düzenlenen ve 24 ülkeden yaklaşık bin markanın yer aldığı CPM tekstil fuarında Türk üreticiler de hem milli katılım hem de bireysel olarak açtıkları stantlarla Türkiye'nin tekstildeki iddiasını ortaya koydular. Genç Rus tasarımcılara ürettiği kumaşları vererek yaptıkları tasarımları Pro Fashion Masters yarışması kapsamında ünlü isimlerin beğenisine sunan Türk firması Tkani Prestij ise düzenlediği defile ile Türk kumaşını ilgi odağı yaptı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve eşi Sibel Diriöz'ün de katıldığı defilede jüri üyesi olarak yer alan Rusya ve Kainat Güzeli Aksana Fedrova, Türk kumaşlarını çok beğendiğini söyledi. Bir profesyonel olarak Türk kumaşlarının kalitesini çok beğendiğini söyleyen tescilli güzel, Türkiye'nin tekstil imparatorlarından birisi olduğunu dile getirdi.Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz'ün eşi Sibel Diriöz ile çok samimi bir diyalog kuran Fedrova, Diriöz ile uzun uzun sohbet edip bir de fotoğraf çektirdi.

Kainat güzelinin parladığını ancak Türk tekstilinin de en az kendisi kadar parladığını belirten Sibel Diriöz, "Bir Türk firmasının bu kadar güzel bir şekilde Rus pazarında olması ülkemizi tanıtması, tanıtmasına katkıda bulunması imajımızın daha da iyiye götürülmesine katkısı olmasından dolayı hem iftar ettim hem guru duydum. Kainat güzeli yanımdaydı, kendisi parlıyordu ama bizim tekstilimiz de en az kendisi kadar parlıyordu. Kendisi burada son derece tanına bir bilinen bir şahsiyet. Dolaysı ile bizim Türk kumaşlarımızın tanıtıldığı bir defileye gelmesi zaten ne kadar önem verdiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı."Gençlerin önünü açarken, ülkemize de değer katıyoruz”Yarışmayı düzenleyen Tkani Prestij firması sahibi Hulki Öz ise Türk ürününü tanıtmak adına çok önemli bir işe imza attıklarının bilincinde olduklarını, bu yıl üçüncü kez düzenledikleri bu yarışmaya her geçen yıl ilginin katlanarak artığını belirterek katılımın kendilerini çok sevindirdiğini dile getirdi.

Öz, "Hem üniversite, enstitü ve moda evlerinde tasarım eğitimi gören genç tasarımcıların önünü açmak hem de bunu yaparken ülkemizin üretiminin ne kadar kaliteli ve şık olduğunu işin mutfağında olanlara göstererek kendimizce ülkemizin markasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Türk tekstiline burada en zor gününde de en güzel gününde de elimizden gelen en iyi şekilde desteğimiz sunuyoruz.” dedi."Böyle şık bir defile ile Türk ürünün tanıtılması gurur verici” Türk-Rus ilişkilerinin her alanda tekrar gelişmeye başladığının altını çizen Büyükelçi Hüseyin Diriöz de şunları söyledi: "İlişkileri geliştirmek bizim görevimiz. Bunu sadece siyasi alanda değil, ekonomik anlamda olması tabi bizim için çok önemli. Burada da Türkiye'nin gururu olan Tekstil alanında böyle müteşebbislerimizin, girişimcilerimizin böyle faaliyetler içerisine girmeleri ve Türk tekstilini tanıtmaları veya zaten bilinen Türk tekstilini tekrar gündeme taşımaları bizim için gurur verici gelişmeler. Rusya önemli bir pazar ve burada tekstilcilerimizin mevcut olmalarına biz de çok önem veriyoruz. Her şekilde destekliyoruz. Böyle bir defile ile de bunu şık bir şekilde Rus tüketicilere, alıcılara ve firmalara tanıtılması Türkiye için çok olumlu bir gelişme. Bir çok alanda ilişkilerimiz Rusya ile gelişiyor. Ticaretimizde 31 milyar doları geçmiştik. Hedefimiz 100 milyar dolardı, hala hedefimiz 100 milyar dolar. Sayın Cumhurbaşkanımızın Üst Düzey İş birliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı münasebeti ile gelmesi ile yapılacak en üst düzeydeki görüşmede bu ilişkilerin her alanda; siyasi, ekonomik, kültürel, akademik, parlamenter, teknolojiyi de buna dahil ediyorum ve her alanda ivme kazanmasını umuyorum.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler