HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kalaşnikof günah çıkarmış

93 yaşında vefat eden AK-47'nin yapımcısı Mihail Kalaşnikof’un, yolun sonuna yaklaştığını hissederek Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kiril’e bir günah çıkarma mektubu yazdığı ortaya çıktı.

Kalaşnikof günah çıkarmış

Rus Patriği Kiril’in sözcüsü Aleksander Volkov’un açıklamasına göre Kalaşnikof çıkartma mektubu ölümüne yaklaşık 8 ay kala yazmış.

Patriğe yazdığı mektubun ilk satırlarında sıkça yöneltilen “Senin yaptığın silah milyonlarca insanı öldürdü” suçlamalarına yer ayıran Kalaşnikof, “Yüreğim çok dertli. Yıllarca kesin yanıtını bulamadığım soru hala içimi kurcalıyor. Tetiği çeken ben değilim ama sonuç olarak benim icat ettiğim silah insanların canını almış oldu. 93 yaşıma girerken köylü bir kadının evladı ve inanç sahibi birisi olarak bu soru içimi yakmaya devam ediyor. Acaba düşmanımız bile olsalar bunca insanın ölümünde benim de suçum var mıydı?” diyor.

7 Nisan 2013 tarihli mektubun ikinci bölümünde sitemde bulunan Mihail Kalaşnikof şu ifadeleri kullanıyor: “Dünya çapında dini mabetlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak bu artış kötülüklerin azaldığı anlamına gelmiyor. Tam tersine günümüz gerçekleri ürkütücü. İyilik ile kötülük insanların içinde artık sadece birbiriyle savaşmıyor, çoğu zaman el ele verip yürümeye de başladı. Bu fani dünyada geçirdiğim günlerimin sonlarına yaklaşırken bu sonuca vardım. Anlaşılan gençliğimde silah yanı sıra icat etmeye çalıştığım sonsuza dek çalışacak motoru yapamadığım gibi iyilik ve kötülük de hep var olacak. Tanrının lütfu böyleymiş demek”.

Kalaşnikof’un yazdığı mektubun Rus Patriği Kiril tarafından okunduğunu ve hatta silah yapımcısının hayattayken cevabını aldığını da belirten sözcü Aleksander Volkov, “Patrik Kiril, Mihail Timofeyeviç Kalaşnikof’un mektubuna cevaben günah işlemiş sayılmadığı yanıtını vermişti. AK-47 ilk tasarlandığında vatan savunmasında kullanıldığı için hem yapımcısı hem onu kullanan Rus askerlerin günah işlemiş sayılmadığını kendisine iletmişti” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler