HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaliforniya açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem

ABD'nin Kaliforniya eyaleti açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kaliforniya açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem

Depremin merkez üssünün Pasifik Okyanusu'nda ve Kaliforniya'dan 165 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi.

Depremin büyüklüğü daha sonra 6.5 olarak revize edildi.

Dün Endonezya da depremle sarsılmış, onlarca kişi ölmüştü. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, depremle sarsılan Açe eyaletini ziyaret etti.

Devlet Başkanı Widodo, dün 6,5 büyüklüğünde depremin yaşandığı Açe eyaletinin Pidie Jaya kentinde incelemelerde bulunarak, arama çalışmalarını sürdüren ekiple toplantı yaptı.

Ayrıca Widodo, depremden yaralı kurtulanların kaldığı hastaneye giderek, yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili bildi aldı.

Endonezya Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı (BASARNAS) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, yaptığı açıklamada, depremde ölenlerin sayısının 102'ye yükseldiğini ve 136'sı ağır olmak üzere 752 kişinin de hastanelerde tedavi altına alındığını söylemişti.

Deprem nedeniyle 348 ev, 3 okul, 14 cami yıkılırken,3 bin 267 kişinin de evsiz kaldığı açıklanmıştı.

Arama kurtarma çalışmaları halen devam ederken, evleri yıkılan insanlar güvenli bölgelere tahliye ediliyor.

BASARNAS'ın açıklamasında, bölgede tıbbi malzeme, su ve gıda sıkıntısı yaşandığı belirtilerek, yardım kuruluşlarından gerekli desteğin sağlanmasının beklendiği kaydedilmişti.

Ülke genelinde, Açe'de meydana gelen deprem mağdurları için yardım kampanyaları başlatılmış ve yardım kuruluşları bölgeye sevk edilmişti.

Hint Okyanusu'nda 2004'te meydana gelen 9,1 büyüklüğündeki depremin oluşturduğu tsunami Endonezya başta olmak üzere 14 ülkede yıkım ve ölümlere neden olmuş, yaklaşık 230 bin kişi hayatını kaybetmişti. Depremden en fazla etkilenen bölge Açe olmuştu.

En Çok Aranan Haberler