HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kanada'da bir Müslüman saldırıya uğrarsa...

Kanada'da İslamofobia'nın önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren bir grup aktivist ilginç bir projeye imza attı. Ortaya bu ilginç görüntüler çıktı.

Kanada'da bir grup aktivist, bir Müslümana sözlü saldırı olması durumunda halkın vereceği tepkiyi merak etti. Kanada'daki insanların Müslümanlara bakışını ortaya koyan bu video internette en çok tıklananlar arasına girmeye başardı.

Geçen hafta parlamento binasında bir güvenlik görevlisinin silahlı saldırı sonucu öldürülmesi sonucu ülke şoka girmişti. Terör olaylarının çok az rastlandığı ülkede bir grup aktivist, Kanada'daki İslamofobia'nın durumunu test etmek için bir proje hazırladı.

Otobüs durağında bekleyen ve Müslüman olduğunu giydiği kıyafetlerle belli eden genç, bir süre sonra diğer arkadaşı tarafından sözlü tacize uğradı. Saldırgan rolündeki genç, kendisinin aynı otobüse binemeyeceğini, üzerinde bomba taşıyabileceğini söyledi.

Müslüman giyinimli adama tepki verdikten sonra çevredekilerin de onu dışlamasını isteyen genç, Kanadalıların sert tepkisiyle karşılaştı. Kanada vatandaşları, kıyafeti nedeniyle bir insanı sorgulayan gence çıkıştı. Hatta vatandaşlardan biri dayanamayıp kendisine yumruk attı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler