HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kanada’da bomba paniği

Kanada’nın Prince Edward Island bölgesinde polise yapılan bomba ihbarı üzerine bölge okullarında öğrenim gören 19 bin öğrenci tahliye edildi.

Kanada’da bomba paniği

Kanada’nın Prince Edward Island bölgesinde polise yapılan bomba ihbarı üzerine bölge okullarında öğrenim gören 19 bin öğrenci tahliye edildi. Bomba ihbarının ardından durumun kontrol altında olduğu bildirildi.
BM 71. Genel Kurulu toplantıları nedeniyle bulunduğu New York’tan Ottawa’ya dönen Başbakan Justin Trudeau, düzenlediği basın toplantısında Prince Edward Island (PEI) ve Nova Scotia eyaletlerinde yaşanan bomba tehdidiyle ilgili her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi.
Başbakan Trudeau, "Bir baba olarak, ebeveynlerin nasıl zor bir gün yaşadıklarını anlıyorum. Olay kontrol altında. Federal hükümet olarak, yerel makamların operasyonlarını başarıyla tamamlaması için gereken her şeyi yapıyoruz" dedi.

OKULLAR TEK TEK ARANIYOR
Öte yandan Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP) PEI Birimi Sözcüsü Kevin Baillie de yaptığı açıklamada, Prince Edward Island eyaletinde boşaltılan okulların tek tek arandığını belirtti.
RCMP Sözcüsü, şu ana kadar aranan okullarda şüpheli herhangi bir paket ya da patlayıcı madde bulunmadığını ifade etti. Bomba ihbarının asılsız olduğunu söylemek için erken olduğunun altını çizen Baillie, bunu tüm okullardaki aramaların tamamlanmasından sonra söyleyebileceklerini dile getirdi.
Öte yandan Nova Scotia eyaletinin Halifax ve Sydney kentlerindeki Nova Scotia Community College’ın Halifax ve Sydney Kampüsleri ile Cape Breton Üniversitesinde yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcı ya da şüpheli pakete rastlanmadı.
Kanada’nın Manitoba eyaletinin başkenti Winnipeg Eyalet Okulları Yönetimi’ne de benzer bir faksın gönderildiği açıklandı. Winnipeg Polisi’nden yapılan açıklamada, "78 okuldan bazılarında bomba olduğuna ilişkin bomba ihbarı asılsız çıktı" ifadesine yer verildi.
Polise yapılan bomb

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler