HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kanada’da silahlı saldırı

Kanada İstihdam Bakanı Jason Kenney, Ottawa'daki saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılan askerin öldüğünü açıkladı.

Kenney, yaptığı açıklamada, ölen askerin kimliğini açıklamadı, askerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Ottawa'da bir askerin ölümüyle sonuçlanan saldırı üzerine tüm ülkede askeri kışlalar, parlamento binaları, gümrük kapıları ve havaalanlarında alarm durumuna geçildi. Yapılan açıklamada, tüm askeri binaların sivil girişlerine kapatıldığı belirtilirken, New Brunswick ve Nova Scotia Eyalet Parlamento binaları kapatıldı. Quebec ve Ontario eyalet parlamento binalarına ilave güvenlik ekibi gönderildi.

Kanada ile ABD arasındaki sınır kapıları ile tüm havaalanlarında güvenlik artırıldı.

Kanada Kamu Güvenliği Bakanlığı "low (düşük)" olan terör tehdit seviyesinin "medium (orta)" düzeye çıkarıldığını açıkladı.

Ottawa saldırısının ardından, Toronto programını iptal ederek Ottawa'ya dönen Başbakan Stephen Joseph Harper, ana muhalefet lideri Thomas Mulcair ve Liberal Parti Lideri Justin Trudeau'nun güvenliklerinin de artırıldığı açıklandı. Saldırıdan sonra parlamento binasından çıkarılan bakan ve milletvekilleri için de güvenlik önlemleri alındı.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, saldırı nedeniyle Kanada Başbakanı Harper'ı telefonla arayarak "geçmiş olsun” dileğinde bulundukları açıklandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da yaptığı açıklamada, Ottawa'da gerçekleşen saldırıyı kınadı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler