HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Karaya vuran parça kayıp Malezya uçağına ait olabilir'

Hint Okyanusu'ndaki Reunion Adası'nda karaya vuran bir uçak parçasının, geçen yıl kaybolan MH370 sefer sayılı Malezya uçağına ait olma ihtimali araştırılıyor. Havacılık uzmanları parçanın Boeing 777 tipi bir uçağa ait olabişleceğini belirtiyor.

'Karaya vuran parça kayıp Malezya uçağına ait olabilir'

Hint Okyanusu'ndaki Reunion Adası'nda karaya vuran bir uçak parçasının, geçen yıl kaybolan MH370 sefer sayılı Malezya uçağına ait olma ihtimali araştırılıyor. Malezya haberin ardından, Fransa'ya ait adalara araştırma ekibi gönderdi.

Malezya Havayollarına ait Boeing 777 tipi uçak, Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 8 Mart 2014'te 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile kaybolmuştu.

Havacılık uzmanları, karaya vuran yaklaşık 2 metre uzunluğundaki parçanın, Boeing 777 kanadının bir bölümüne benzediğini belirtti. Ancak Malezya Havayolları, henüz kesin birşey söylemek için ellerinde yeterli bilgi olmadığını açıkladı.

Avustralya tarafından yönetilen arama çalışmaları Hint Okyanusu'nun güneyine yoğunlaşmıştı. Reunion Adası arama yapılan bölgenin yaklaşık 6 bin km batısında bulunuyor. Adaya yakın bölgede düşen başka uçaklar da olmuştu ancak burada MH370, bu bölgede kaybolan tek Boeing 777 tipi uçak.

Tespit çalışmalarına Fransız ve Avustralyalı yetkililer de destek veriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler