HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karayip’te 1,2 ton kokain taşıyan uçak denize düştü

Karayip denizinde bir ton 200 kilogram kokain taşıyan Hawker 800 model küçük bir uçak denize düştü.

Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'dan yüklediği bir ton 200 kilogram kokaini 10 kişilik Hawker 800 model küçük bir uçakla Kolombiya'ya götürmek isteyen uyuşturucu kaçakçısı bir pilot Hava kuvvetlerine ait jetler tarafından takip edildiğini anlayınca paniğe kapılarak kaza yaptı.

Olay Karayip denizinde meydana geldi. Kolombiyalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, hava sahasına izinsiz giren uyuşturucu yüklü uçağa inmesi için uyarı yapıldığı ancak pilotun bu uyarıyı ciddiye almayarak yoluna devam etmesi üzerine Karayip denizi yakınlarında uçağın düştüğü belirtildi.

Ölen pilotun üzerinde Meksika pasaportu çıktığını da vurgulayan yetkililer bu rota üzerinde sadece bir yıl içinde 180 ton kokainin ele geçirildiğine dikkat çektiler. Uçağın denize düşmesi sonucunda enkaz yığının etrafına çok sayıda kokain paketinin yayıldığı belirtiliyor.

Son yıllarda Avrupa ve ABD'ye sokulan kokainin kaynağı olarak gösterilen Venezuela hükümeti ise bir basın toplantısı düzenleyerek batının yeni bir komplosu ile karşı karşıya kaldıklarını iddia ederek uyuşturucu yüklü uçağın Venezuela topraklarından havalanmadığını savundu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler