HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karga 7 aylık bebeği öldürdü

Mısır'ın İskenderiye kentinde bir karga 7 aylık bebeği öldürdü. İskenderiye Emniyetinden yapılan yazılı açıklamada, balkondan eve giren bir karganın, odada uyuyan 7 aylık Adem adlı bebeği boynundan yaraladığı bildirildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bebeğin müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Karga 7 aylık bebeği öldürdü

Karganın saldırdığı 7 aylık bebek öldü.

Açıklamada, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bebeğin müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

Soruşturmada annenin ifadesinin doğru olduğunun ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, olayda cinayet şüphesinin bulunmadığı vurgulandı.

DÜNYADAKİ EN AKILLI HAYVAN

Dünyadaki en akıllı hayvan olarak bilinen karga, genel olarak diğer hayvanlara saldırdığı kadar insanlara da saldırabiliyor.

'ÇOK ZEKİ HAYVANLAR'

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Düşen, hayvanlar alemi içinde karganın özel bir yeri olduğunu belirterek, diğer hayvanlara göre çok zeki olduklarını söyledi. Kargaların sürekli insanlarla bir arada yaşadığına dikkat çeken Düşen, "Kargaların algılama kapasiteleri yüksektir. Ayrıca taklit özellikleri vardır" dedi. Kargaların toplu olarak yaşadıklarını ve koruma içgüdülerinin yüksek olduğunu ifade eden Düşen, "Hayvanlar çiftleşme olan bahar dönemlerinde çok agresif olurlar. Karga bu içgüdü içerisinde eşini veya yavrusunu korumak için saldırganlaşmış olabilir" diye konuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler