HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kassam Tugayları'ndan İsrail'e baskın şoku

Kassam Tugayları, İsrail'e ait karargaha sızarak 10 İsrail askerini öldürdükleri operasyonun görüntülerini yayınladı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, 10 İsrail askerini öldürdükleri "sızma" operasyonunun görüntüleri yayınladı.

El-Aksa televizyon kanalı tarafından yayımlanan videoda, Ramazan Bayramı'nın ilk günü İsrail askerlerinin kıyafetlerini giyerek kamufle olan Kassam Tugayları'na mensup 9 kişiden oluşan bir grubun, tünelden geçerek 10 İsrail askeri tarafından korunan Şucaiyye Mahallesi'nin doğusundaki "Nahal Oz" askeri karargahına sızdıkları görülüyor.

Videodan yayımlanan konuşmasında İzzeddin Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Dayf şu ifadeleri kullandı.

“Düşman çocukları, kadınlar ve sivilleri öldürdü. Gazze’ye girdiği imajı vermek için yoğun bombardıman yaptı. Düşman askerleri adeta ölüme götürülüyor gibi korkarak gidiyorlar.

Artık güç dengeleri değişti. Şunu bilin ki siz ölüme aşık askerlerle savaşıyorsunuz.

Bütün direniş grupları ittifak içinde birlikte çalışıyorlar. Düşman güçleri havadan, denizden ve karadan yaptıkları bombardımanlarda başarısız olduğu gibi kara harekatında da başarılı olamadı. Düşündüğünden de kötü oldu. Biz askerleri öldürmeyi tercih ediyoruz ama düşman sivilleri öldürüyor.
Halkımız güvenlikte olmadıkça düşman da olmayacaktır. Ambargo bitmeden ve saldırılar durmadan ateşkes olmayacak. Biz daha önce hazırlanmış senaryolar çerçevesinde çalışıyoruz. Zaferden eminiz. Halkımızın sabrı ve desteği olmasaydı bu başarı da olmazdı”

Videoda, 3 Kassam Tugayı mensubunun 1 İsrail askerini öldürdüğü ve birtakım silahları ele geçirip tünellere geri döndüğü görüntüler de yer alıyor.
Kassam Tugayları'ndan dün akşam yapılan yazılı açıklamada, Şucaiyye Mahallesi'ne sınır bölgede İsrail ordusuna karşı operasyon düzenlendiği ve 10 İsrail askerini öldürdüğü bildirilmişti.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana 90'dan fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler