HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Katalonya'da bağımsızlığın ertelenmesi halkı yıktı

Merakla beklenen Katalonya'nın bağımsızlık açıklaması Katalanlar açısından hüsran ile sonuçlandı. Puigdemont, bağımsızlığa hak kazandıklarını ancak İspanya hükümeti ile diyalog için ilanı ertelediklerini söyledi. Seçim sonucunda bağımsızlık hakkını elde ettiklerini söyledikleri sırada büyük coşkuyla Barselona meydanını dolduran on binler, ancak" ile başlayıp"ertelemeliyiz" ile biten açıklamanın ardından hüsrana boğuldu."

İspanya'nın doğusundaki Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont, "1 Ekim'deki referandum sonucuna göre Katalonya bağımsızlığa hak kazandı" dese de bağımsızlık ilan etmedi. Puigdemont, bağımsızlık ilanını askıya aldıklarını açıkladı.

“Katalan halkının, Katalonya’nın bağımsız bir devlet haline gelmesine yönelik iradesini” parlamentoya sunan Katalan lider, “Diyalog süreci başlatmak için bağımsızlık ilanının birkaç haftalığına ertelenmesini öneriyoruz” dedi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Beklenmeyen bağımsızlık açıklaması Katalonya'nın başkenti Barselona'da kalabalığı olumsuz yönde etkilerken, kiminin gözyaşları sel oldu aktı, kimileri ise birbirlerine sarılarak teselli aradı.

Birkaç dakika ara ile çekilen bu fotoğraflar da "ilan edilemeyen bağımsızlık" sonrası Barselona Meydanı ve televizyonlarda Başkan Puigdemont'u izleyenlerin hislerine tercüman oldu.


Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler