HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Katalonya'dan son dakika bağımsızlık açıklaması: Süreci askıya almalıyız

Katalonya'dan son dakika bağımsızlık açıklaması geldi. Son dakika haberine göre Katalan lider Carles Puigdemont yüksek kabine toplantısında yaptığı konuşmada 'Bağımsızlık sürecini askıya almalıyız' ifadelerini kullandı.

Katalonya'dan son dakika bağımsızlık açıklaması: Süreci askıya almalıyız

Katalonya'dan son dakika bağımsızlık açıklaması geldi. Son dakika haberine göre Katalan lider Carles Puigdemont yüksek kabine toplantısında yaptığı konuşmada Bağımsızlık sürecini askıya almalıyız. İspanya ile müzakere için zaman gerekli' ifadelerini kullandı.

Katalonya Özerk Bölgesi’nde düzenlenen bağımsızlık referandumunun resmi sonuçlarına göre yüzde 90.18’le ‘Evet’ çıkmasının ardından Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, bağımsızlığa hak kazandıklarını ancak İspanya hükümeti ile diyalog için ilanı ertelediklerini söyledi.

Katalonya 1 Ekim’de İspanya’nın itirazlarına ve polis müdahalesine rağmen 1 Ekim’de bağımsızlık referandumuna gitmişti.

YÜZDE 90.18 'EVET' OYU ÇIKMIŞTI

Katalonya Özerk Yönetimi, 6 Ekim’de referandumunun resmi sonuçlarını duyurmuş ve sandıklardan 90.18’le ‘Evet’ oyu çıktığını açıklamıştı.

Resmi sonuçların açıklanmasının ardından konuşan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Katalonya’nın bağımsızlığının gerçekleşmeyeceğini savunmuş ve bunu engellemek için gerekirse Katalonya’nın özerklik statüsünü de askıya alabileceklerini söylemişti.

'DİYALOG SÜRECİ BAŞLATILMALI'

Bugün ise Katalan Parlamentosu’nda konuşan Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, Katalonya’nın İspanya’dan bağımsızlığını ilan ettiğini duyurdu. Puigdemont, bağımsızlığa hak kazandıklarını ancak İspanya hükümeti ile diyalog için ilanı ertelediklerini söyledi.

“Katalan halkının, Katalonya’nın bağımsız bir devlet haline gelmesine yönelik iradesini” parlamentoya sunan Katalan lider, “Diyalog süreci başlatmak için bağımsızlık ilanının birkaç haftalığına ertelenmesini öneriyoruz” dedi.


En Çok Aranan Haberler