HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Katar krizinin başka boyutu: Suudi Arabistan vatandaşının cenazesi ortada kaldı!

Suudi Arabistan'ın başını çektiği komşuları tarafından diplomatik ablukaya alınan Katar'dan en dramatik haber geldi. Bir haftadır tecrit edilen ülkede yaşamını yitiren bir Suudi Arabistan vatandaşının cenazesi ortada kaldı. Ülkede yaşamını yitiren bir Suudi'nin cenazesini yasak nedeniyle akrabaları almaya gelemedi. Bunun üzerine yüzlerce Katarlı saygı göstermek için cenaze törenine katıldı.

Katar krizinin başka boyutu: Suudi Arabistan vatandaşının cenazesi ortada kaldı!

Sosyal medyaya da yansıyan habere göre Riyad yönetiminin izin vermemesi nedeniyle akrabalar cenazeyi almak için Katar'a gelemedi. Doha yönetiminin cenazeyi gönderme girişimi de yine Suudi Arabistan tarafından engellendi.

Yüzlerce Katarlının, saygılarını göstermek için öldüğü topraklara gömülen Suudi vatandaşının cenazesine katıldığı bildiriliyor.

Katar Ulusal İnsan Hakları Komisyonu (NHRC), tecritin yol açtığı insan haklarını dünyaya ilan edeceğini duyurdu.

EL TANİ VE ERDOĞAN'IN RESİMLERİ YAN YANA

Katar'da dün yönetime destek turları vardı. Araçlarına binen Doha sakinleri, şehir içinde tur attı. Araçlara hem Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Tani hem de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerinin yapıştırıldığı görüldü.

Katar Emiri'nin ülke çapında çok popüler olan resmini yapan isim, sanatçı Ahmed bin Macid Almadhed. araba çıkartmalarının yanında tişörtler, duvarlar, alışveriş merkezleri ve sosyal medyada çokça yer alan resmin altında Arapça 'Şanlı Temim' yazıyor.

KATAR KRİZİNDE SON DURUM

Krizin siyasi yanında ise birçok gelişme yaşandı. Amerikan CNBC televizyonuna bağlanan Katar Ekonomi Bakanı Ali Şerif El Amadi, ülkesinin yaptırımlara karşı ekonomi ve döviz rezervini koruyabileceğini söyledi.

Arap Birliği'nin bugün düzenlenecek daimi temsilciler düzeyindeki toplantısında Katar krizi ele alınmayacak.

Doha yönetimi ayrıca 'terör'le mücadele çabalarını denetlemesi için eski ABD Adalet Bakanı John Ashcroft'un hukuk firmasıyla anlaştı. Bilindiği gibi, kriz Doha yönetiminin 'terör'e destek verdiği suçlamasıyla çıkarılmıştı.

Suudi Arabistan ve Mısır'ın başını çektiği irili ufaklı dokuz ülke Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kopardı. Bazı ülkeler hava sahasını Katar uçaklarına kapattı, sınırları içerisindeki Katarlılardan ülkelerini hemen terk etmelerini istedi.

ABD lideri Donald Trump, attığı Twitter mesajlarıyla düğmeye kendisinin bastığını geçen hafta ilan etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler