HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayıp Malezya uçağı için seferberlik

Melazyalı yetkililer, geçen hafta 239 kişiyle kaybolan Malezya Havayolları'na ait uçağın bulunması için başlatılan arama çalışmalarına yaklaşık 25 ülkenin destek verdiğini açıkladı.

Kayıp Malezya uçağı için seferberlik

Melazyalı yetkililer, geçen hafta 239 kişiyle kaybolan Malezya Havayolları'na ait uçağın bulunması için başlatılan arama çalışmalarına yaklaşık 25 ülkenin destek verdiğini açıkladı.

Uçak, karada ve denizde, Orta Asya'dan Hint Okyanusu'nun güneyine uzanan geniş bir bölgede aranıyor. Malezya Başbakanı Necip Rezak uçağın iletişim sistemlerinin bilinçli olarak devre dışı bırakıldığını açıklamıştı.

Başbakan'a göre uydu ve radar verileri, daha sonra uçağın yön değiştirdiğine ve bu noktadan itibaren yedi saat daha uçtuğuna işaret ediyor.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan uçaktan en son, kalkışından bir saat sonra doğu istikametinde Güney Çin Denizi'ne doğru giderken sinyal alınmıştı.

Malezya Ulaştırma Bakanlığı, uçağın yönünün değişirildiğinin ortaya çıkmasından sonra zaten karmaşık olan arama operasyonunun daha da zorlaştığını duyurdu.

Uçağın yolcuları ve Malezya Havayolları'nın yer personeli de soruşturuluyor.

'Pilot normal bir insan'Uçağın geçmiş olabileceği düşünülen ülkelerden radar verileri istendi.

Malezyalı yetkililer Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Pakistan, Bangladeş, Hindistan, Çin, Burma, Laos, Vietnam, Tayland İndonezya Avustralya ve Fransa ile temasa geçti.

Söz konusu ülkelerden uydu verilerini sağlamanın yanı sıra, deniz, kara ve hava arama olanaklarından yararlanma konusunda yardım istendi.

Malezya polisinin uçağın kaptan pilotu Zahari Şah ve kaptan pilotun aile yaşamları ve psikolojik durumlarıyla ilgili araştırma başlattığı belirtiliyor.

Polis yetkililerinin pilotun yakınlarıyla temasa geçtiği ve uçuş simülatörünü incelediğini kaydediliyor.

Tanıdıkları, Zahari'nin "normal" bir insan olduğunda ısrar ediyor.

18 bin saat uçuş tecrübesi bulunan ve kendisini "havacılık dehası" olarak tanımlayan Zahari, internete evinde kurduğu uçuş simülatörünün fotoğraflarını koymuştu.

Mürettabat ve yolcuların yanı sıra uçakla bağlantısı olabilecek mühendisler de soruşturuluyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler