HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayıp uçakla ilgili yeni gelişme

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Hint Okyanusu'nun güneyinde kayıp Malezya uçağına ait olma ihtimali olan iki parça bulunduğunu söyledi.

Kayıp uçakla ilgili yeni gelişme

Melbourne - Abbott, parlamentoda soru cevap oturumunda yaptığı açıklamada, Hint Okyanusu'nun güneyinde yeni ve güvenilir bilgilerin gün ışığına çıktığını söyledi.

Avustralya Orion uçaklarının, söz konusu parçaların bulunduğu bölgeye doğru yönlendiğini dile getiren Abbott, parçaların uçak ile bağlantısının olmayabileceğini de aktardı. Abbott, görülen parçaların detayları konusunda bir açıklama yapmadı.

Kuala Lumpur Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla 8 Mart Cumartesi günü ortadan kaybolan Malezya uçağına, tüm aramalara rağmen ulaşılamadı. Bulunan parçaların kayıp uçağa ait olup olmadığı, parçalara ulaşılıp detaylı inceleme yapıldıktan sonra netleşecek.

Çin yönetimi de eleştiriyor

Yolcuların çoğunun Çinli olması nedeniyle arama çalışmalarına büyük destek veren Çin yönetimi de Malezya'nın soruşturma ve iletişim yöntemlerini eleştiriyor.

Havalandıktan sonra kokpitte neler yaşandığına ilişkin karmaşık bilgiler bulunduğuna dikkat çeken Çinli yetkililer, verilerin doğru olmadığını ve bilgi akışının da yavaş sağlandığını söylüyor.

Uçakta mürettebatla birlikte bulunan 239 kişiden 153'ü Çinli'ydi.

Simülatördeki veriler silinmiş

Pilot Zaharie Ahmed Şah'ın evinde bulunan uçuş simülatörüyle ilgili yeni bir bilgi elde edildi.

Simülatördeki verilerin 3 Şubat'ta silindiğini tespit ettiklerini açıklayan polis şefi Halid Ebu Bakar, pilotun evinde neden böyle bir simülatör bulundurduğunu araştırdıklarını kaydetti.

Polis sabotaj, kaçırma eylemi ve terör olasılıklarını da araştırıyor.

dünyadan haberler

En Çok Aranan Haberler