HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kenya'da saldırı: En az 30 ölü

El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütüne bağlı militanların Kenya'da bir otobüsü kaçırarak araçta bulunan en az 30 kişiyi öldürdükleri bildirildi.

Kenya'da saldırı: En az 30 ölü

Kenya'nın Mandira kentinde Eş-Şebab örgütü militanları bir otobüsü durdurarak, korkunç saldırıda ölenlerin sayısının 30'a yükseldiği belirtildi.

Eş Şebab örgütünün sözcüsü Ali Mahmud Ragi, örgütün internet sayfasından yaptığı açıklamada, bu sabah Mandira kentinden başkent Nairobi'ye gitmekte olan seyir halindeki otobüse saldırı düzenlediklerini kaydederek, "Mücahitler, yetkililerin Mombasa kentindeki Müslümanlara yönelik ihlallerine karşı bu sabah bir otobüse düzenledikleri saldırıda 30 Kenyalı Hrıstiyanı öldürdü" ifadelerini kullandı.

Kenya Polis Sözcüsü Mesud Muveyni, "Eş-Şebab örgütü militanlarının, Mandira kentinde (ilk belirlemelere göre) 28 kişinin kafasını keserek öldürdüğü bilgisini aldık" demişti.

Kenya güvenlik güçleri, otobüsteki yolculardan üç kişinin Kur'an'dan ayetler okuyarak militanların saldırısından kurtulmayı başardığını açıkladı. Eş Şebab militanlarının otobüsteki yolculardan Hristiyan olanları katledip Müslümanları bıraktığı düşünülüyor.

Saldırının, bu sabah Mandira kentinden başkent Nairobi'ye doğru seyahat eden bir otobüsün Ömer Cilu bölgesinde durdurularak gerçekleştirildiğini ifade eden Muveyni, kesin ölü sayısını belirlemek için çalışmaların sürdüğünü kaydetmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler