HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kenya'da şiddet olayları

Kenya'nın güneydoğusundaki sahil kenti Mombasa'da meydana gelen patlamalarda ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Kenya -İç Güvenlik Bakanlığı adına AA muhabirine açıklama yapan Mwenda Nijuka, Asyalı olduğu tahmin edilen bir kişinin elindeki çantayı Nyali semtindeki otellerin önünde plaja bırakarak uzaklaştıktan sonra patlama meydana geldiğini söyledi.

Patlama nedeniyle paniğe kapılan insanların izdiham nedeniyle birbirlerini ezdiğini anlatan Nijuka, bu nedenle bir çok kişinin yaralandığını kaydetti.

Bu arada, plajdaki patlamadan yarım saat sonra kent merkezinde ikinci patlama meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen bir kişinin seyahat halinde olan yolcu otobüsüne el bombası atması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti ve 30 kişi yaralandı.

Bu olayın hemen ardından Mubi semtinde bir başka otobüse de el bombası atıldı. Ancak burada da bazı yaralıların olduğu belirtildi.

Kentte gerçekleşen üç bombalı saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Kenya'nın ikinci önemli kenti olan Mombasa son zamanlarda şiddet olaylarının meydana gelmesiyle gündeme gelmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler