HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kerry için ilginç benzetme

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin politikaları, Yer Çekimi (Gravity) filmindeki Sandra Bullock'un canlandırdığı karaktere benzetildi.

Kerry için ilginç benzetme

New York Times'ın haberinde, Beyaz Saray yetkililerinin, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'yi, yönetimden bağımsız hareket ettiğine atıfla, dünya etrafında kendi başına dönüp duran "Yer Çekimi" (Gravity) filmindeki karaktere benzettiği öne sürüldü.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Beyaz Saray yetkililerinin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi "Yer Çekimi" (Gravity) filmindeki karaktere benzettiğine yönelik habere ilişkin, "İlk defa Bakan Kerry'nin isminin bu filmle ilişkilendirildiğini duydum. Ama size şunu söyleyebilirim ki, Bakan Kerry, Sandra Bullock'un canlandırdığı karakterle bir noktada uyuşuyor ki, o da kendisinin ABD'nin çıkarları için dünyanın etrafını birçok kereler dönüyor olması" dedi.

New York Times'de yer alan haberde, kabinesi hakkında bazı görüşler aktarılan ABD Başkanı Barack Obama'nın, ekibini değiştirmeyi planlandığı iddia edildi.

Kerry'nin çoğu zaman Beyaz Saray'la uyumlu açıklamalar yapmadığı yorumunun yapıldığı haberde, bu nedenle Beyaz Saray yetkililerinin Kerry'nin, "Yer Çekimi" filminde Sandra Bullock'un canlandırdığı dünya etrafında kendi başına dönüp duran astronot gibi Beyaz Saray ile bağlantısız hareket ettiği esprilerini yaptığı öne sürüldü.

Earnest, Obama ile Maine eyaletine giderken Air Force One uçağında gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Obama ve Beyaz Saray'daki üst düzey ekibin, Obama'nın kabinesindeki diğer üst düzey yetkililerin dünya genelinde ABD'nin çıkarlarını temsil etmede gösterdikleri çalışmalardan gurur duyduğunun bu haberden de anlaşılabileceğini belirten Earnest, Bakan Kerry'nin de dünya genelinde ABD'nin çıkarlarını geliştirmek için ciddi oranda çalışan biri olduğuna dikkati çekti.

Earnest, şunları kaydetti:

"Haberde Kerry için Sandra Bullock'un Yer Çekimi filmine gönderme yapıldığını gördüm. İlk defa Bakan Kerry'nin isminin bu filmle ilişkilendirildiğini duydum. Ama size şunu söyleyebilirim ki, Bakan Kerry, Sandra Bullock'un canlandırdığı karakterle bir noktada uyuşuyor ki, o da kendisinin ABD'nin çıkarları için dünyanın etrafını birçok kereler dönüyor olması."

Earsnest, Kerry'nin bu çabalarıyla sadece meşguliyet içinde olmadığı aynı zamanda dünya genelinde ABD'nin çıkarlarını temsil etmede ve geliştirmede etkin olduğunu dile getirerek, Obama'nın Kerry'e güvenini vurguladı.

"IŞİD YAKINDAN TAKİP ETTİĞİMİZ BİR TEHDİT"

Öte yandan Earnest, IŞİD ile mücadeleye daha önce başlamaları gerektiğine katılıp katılmadıklarına yönelik soru üzerine, geçen yıl Irak hükümetini bu konuda adımlar atmaya ve bunu ciddi olarak ele almaya teşvik ettiklerini söyledi.

Geçen sonbaharda konunun ABD Başkanı Barack Obama ile önceki Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin Beyaz Saray'daki görüşmesinde de gündeme geldiğini belirten Earnest, Irak hükümetinin, bu aşırılık yanlılarıyla mücadele için ülkede birliği sağlamaması ve ülkede daha etkili yönetim gösterememesi konusundaki hayal kırıklıklarını birçok kereler dile getirdiklerini de hatırlattı.

Earnest, "Dolayısıyla bu, yönetimin ve başkanın ulusal güvenlik ekibinin yakından takip etmekte olduğu bir tehdit" dedi.

Earnest, yeni hükümetin, kurulmasından sonra ülkede bütünlüğü sağlaması için ABD ve diğer müttefik ülkelerle bölgedeki partnerlerin büyük destek gösterdiğini anımsatarak, bu konudaki çabalarının da halen devam ettiğini bildirdi. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler