HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kerry: 'Suriyeli muhaliflerin müzakerelere katılma kararı memnuniyet verici'

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komisyonu'nun Cenevre'deki görüşmelere katılacak olmasından memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Kerry: 'Suriyeli muhaliflerin müzakerelere katılma kararı memnuniyet verici'

Kerry, yazılı açıklamasında, Birleşmiş Miletler (BM) himayesinde Cenevre'de bugün başlayan görüşmelere, Suriyeli muhalifleri temsilen Yüksek Müzakere Komisyonu'nun pazar günü katılma kararı almasında büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.

"ABD, aynı zamanda, 2254 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararının tüm taraflarca müzakerelerde uygulanmasının altını çiziyor" ifadelerini kullanan Kerry, bu kararın içinde Suriye'nin kuşatma altındaki bölgelerine acil insani yardım ulaştırılması maddesinin de yer aldığını vurguladı.

Kerry, müzakerelere katılan her iki tarafın da karşılıklı iyi niyetle hareket etmesi halinde daha hızlı bir ilerleme kaydedileceğini belirtti.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, pazar günü, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komisyonu ile görüşmelere başlayabileceklerini söylemişti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da Suriyeli muhaliflerin masada yer almasının ülkedeki siyasi çözüm arayışında çok önemli olduğu vurgulanmıştı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler