HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kerry'den İsrail'e: Yaptığımız milyarlarca dolarlık askeri yardımı hatırlayın

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında İsrail ve Filistin arasındaki barış çabalarına ABD'nin bakış açısı ve atacağı adımları açıkladı

Kerry'den İsrail'e: Yaptığımız milyarlarca dolarlık askeri yardımı hatırlayın

ABD Dışişleri Bakanlığı binasında açıklama yapan Kerry, Ortadoğu'da iki devletli çözümün İsrail ve Filistin arasında adil ve kalıcı bir barış için tek yol olduğunu belirtti. Kerry ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) İsrail'in aleyhine olacak şekilde Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yeri inşaatlarını kınayan kararının da doğru olduğunu belirtti.

'KARAR ABD'NİN DEĞERLERİ İLE UYUMLU'

Şimdiye kadarki hiçbir yönetimin İsrail'in haklarını Barack Obama kadar savunmadığını belirten Kerry İsrail Başbakanı binyamin Netanyahu'nun BMGK'dan çıkan karar nedeniyle ABD'yi suçlamasının da haksız bir girişim olduğunu, bu kararın ABD'nin değerleri ile uyumlu olduğunu söyledi. İsrail, ABD'nin veto hakkı olduğu halde BMGK'nın kararını engellememesinin kabul edilemez olduğunu açıklamıştı. Kerry bu çözümün ayrıca İsrail'in de güven içindeki bir Yahudi devleti olarak varlığını sürdürebilmesinin tek yolu olduğunu belirtti.

'ABD'NİN ASKERİ DESTEĞİNİ HATIRLAYIN'

İsrail'in ABD'nin kendisine yıllardır sunduğu milyarlarca dolarlık askeri savunma yardımlarını hatırlaması gerektiğini belirten Kerry ülkesinin uluslararası askeri yardım bütçesinin yarısının sadece İsrail'e gittiğini söyledi. Dışişleri Bakanı, İsrail ve Filistin arasında varılması gereken iki devletli çözüm şansının iki halk arasında da yüksek destek oranına sahip olmasına rağmen tehlikeye düşmeye başladığını da kaydetti.

Sputnik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler