HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kerry'nin bu oturuşu kriz çıkarır

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün ABD'li mevkidaşı John Kerry ile İsrail ve Filistin arasında ateşkesi görüşmek üzere Paris'te buluştu.

Kerry'nin bu oturuşu kriz çıkarır

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Paris'te ABD Dışişleri Bakanı Kerry'le bir araya geldi. İkilinin buluşmasından geçilen bir karede 'gayet efendi' bir şekilde oturan Davutoğlu'nun karşısında Kerry'nin 'bacak bacak üstüneden çok farklı bir şekilde' oturması dikkat çekiciydi. Kerry'nin mevkidaşı karşısında bu şekilde oturması diplomatik ve nezaket teammüllerini hayli zorladı.

TWITTER'DAN 'ATEŞKES' AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Twitter hesabında, "Katar'da Filistinli taraflarla yaptığımız görüşmeler sonucunda ulaştığımız ortak metne İsrail evet dese idi şu an çok daha sağlam bir ateşkesi konuşuyor olacaktık. Şimdi, mevcut ateşkesi sürdürülebilir hale getirebilmek için Paris'teyim" mesajını paylaştı.

Davutoğlu, şöyle devam etti:"Gazze'de süren insanlık dramında ortak çabalarımızla geçici de olsa karşılıklı ateşkes kararına varılmış olmasından memnuniyet duyduk. Dün bütün gün Katar'da Filistinli taraflarla yaptığımız görüşmeler sonucunda ulaştığımız ortak metne İsrail evet dese idi şu an çok daha sağlam bir ateşkesi konuşuyor olacaktık. İsrail'in bu tutumu barış çabalarında ne kadar samimiyetsiz olduğunu ortaya koyuyor. Şimdi, mevcut ateşkesi sürdürülebilir hale getirebilmek için Paris'teyim. Amerikalı muhatabım John Kerry ve diğer meslektaşlarımla Gazze'de akan kanı durdurmak için temaslarda bulunacağım. 12 saatlik ateşkes sürecinde Gazze halkına insani yardım konusundaki faaliyetlerimizi de hızlandırıyoruz."

BİRÇOK ÜLKENİN DIŞİŞLERİ BAKANIYLA GÖRÜŞECEK

Gazze'de ateşkesin sağlanması için bugün Paris'te Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un ev sahipliğinde, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin yanı sıra İngiltere, İtalya, Almanya ve Katar'ın dışişleri bakanları ile AB'nin Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un da katılacağı bir toplantı yapılacak.

Fransız Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, toplantıda, ateşkesin sağlanması konusunda son günlerde sürdürülen uluslararası girişimlerin koordine edilip sonuca ulaşılması için çalışılacak.

7 GÜNLÜK ATEŞ TARTIŞILACAK

Toplantıda Mısır ve BM'nin gündeme getirdiği, en azından Ramazan Bayramı sırasında Gazze'de 7 günlük ateşkes sağlanması önerisi masaya yatırılacak.

Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulması ve ateşkes sağlanması için Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ile uzun süren üçlü bir görüşme yapmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler