HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kezzap atana mahkeme 'kısasa kısas' dedi

İran'da 10 yıl önce Davud Roşanay'ın yüzüne kezzap atan Hamid S. adlı kişi için mahkeme kısasa kısas cezası verdi ve saldırganın bir gözüyle kulağı alındı.

Kezzap atana mahkeme 'kısasa kısas' dedi

İran ’da bir kezzap saldırısında ilk kez ‘kısasa kısas’ uygulandı. 2005’te Davud Roşanay’a saldıran Hamid S. adlı kişinin ceza olarak gözü ve kulağının ameliyatla alındığı bildirildi.

İslam devriminden önce İran! Genç kızların görüntülerine inanmak güç... GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

İran merkezli Hemşehri gazetesinin haberine göre, Roşanay, 10 yıl önceki saldırı sonucunda bir gözünü ve kulağını kaybetmişti. İranlı yetkililer, Hamid S.’nin ‘kısasa kısas’ esasına göre gözü ve kulağının ameliyatla alındığını belirtti. Ameliyatın Kerec kentindeki Rajai Shahr adlı hapishanede gerçekleştirildiği duyurulurken, ikinci gözün çıkarılmasının doktorların tavsiyesi üzerine ertelendiği bildirildi.

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ TEPKİLİ

Roşanay’ın ceza olarak Hamid S.’ye tazminat ödeyeceği ve 10 yıl hapis yatacağı belirtilirken, Ocak’ta yapılması planlanan ameliyatın, operasyonu gerçekleştirecek doktor bulunamaması nedeniyle yaklaşık 1 ay ertelendiği açıklandı. İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars’a konuşan ve ismini vermek istemeyen bir yargıç, “Ameliyatın gecikmesi doktorların hatası, bizim değil” dedi.

Öte yandan, ‘kısasa kısas’ cezasına uluslararası insan hakları örgütlerinden tepki yağıyor. Norveç merkezli Uluslararası İran İnsan Hakları Örgütü’nün sözcüsü Mahmud Amiry-Moghaddan, cezayı “barbarca” diyerek niteledi ve “Bu, vahşi bir eylemdir ve IŞİD’in yaptıklarına benzerdir. Bu operasyonu gerçekleştiren Hipokrat yeminini ihlal etmiştir ve doktor sayılamaz” ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler