HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kıbrıs haberleri İsrail'de şaşkınlık yarattı!

İsrail'in, petrol ve gaz tesislerini korumak amacıyla Güney Kıbrıs'a 20 bin İsrailli komandonun konuşlandırılacağı haberinin İsrail'de "şaşkınlık" yarattığı bildirildi.

Yedioth Ahronoth, haberin "şaşkınlık" yarattığını belirtirken İsrail ve Rum Kesiminin, Akdeniz'de büyük gaz rezervlerini ortaya çıkarttıklarını ve aralarında işbirliğini görüştüklerini belirtti.

Kıbrıs açıklarındaki gaz ve petrol arama çalışmalarının Türkiye'yi "öfkelendirdiği"ni kaydeden gazete, "Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler, İsrailli komandoların, 2010 yılında Gazze ablukasını kırmaya çalışan aktivistleri taşıyan bir gemiye fırtına gibi girerek dokuz Türk'ü öldürmesinden beri kötüleşti" diye yazdı.

Bu arada, The Times of Israel sitesi, aynı haberi yansıtırken de "İsrail Ordusu Sözcülüğü haber ile ilgili bir yorum yapmadı. Dışişleri Bakanlığı'na ise ulaşılamadı" dedi.

Site, İsrailli ve uluslararası şirketlerin Rum Yönetiminin bir gaz alanını geliştirmek için açtığı ihaleye katılmasının Türkiye'yi "öfkelendirdiği"ni, Ankara'nın geçen Cuma günü, "alanda yatırım yapacak olan şirketlerin Türk enerji projelerine katılmalarını yasaklamakla tehdit ettiği"ni de öne sürdü.

Bu arada, geçen Şubat ayında Rum medya organlarından Famagusta Gazette'nin, İsrail'in, Rum Yönetimi'nden adada bir hava üssü kurmak için izin isteyeceğini yazdığı da anımsatıldı. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler