HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Kıbrıs'ta çözüm için son gün"

KOPENHAG (İHA) - Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin tartıştığı konular hakkında Yunanlı gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Başbakan Simitis, toplantıda 3 konunun ele alındığını söyledi.

1. konunun AB'nin genişleme süreci olduğunu belirten Simitis, bu konuda özellikle Polonya ve Malta ile bazı anlaşmazlıklar bulunduğunu söyledi.
Kıbrıs meselesinin toplantılarda 2. konu olarak ele alındığını belirten Yunanistan Başbakanı, Danimarka başkanlığının konuyla ilgili olarak 2 plan hazırladığını bildirdi. Planın 2 seçenek ihtiva ettiği belirtildi. Buna göre, adadaki soruna siyasi çözüm bulunamaması halinde Kıbrıs'ın derhal AB üyeliğine alınması, 2. seçenek olarak da bugün 16.30'a kadar taraflar arasında görüşmeler yapılmasının öngörüldüğü belirtildi.

Simitis, bugün akşama kadar tarafların bir anlaşmaya varmaması halinde otomatik olarak 1. planın devreye gireceğini söyledi.
Toplantıda ele alınan 3. konununsa Türkiye'ye verilecek müzakere tarihi olduğunu söyleyen Simitis, 2004 Aralık ayında toplanacak olan AB Komisyonu'nun, Türkiye'nin Kopenhag Kriterleri'ne uyup uymadığını inceleyeceğini, Türkiye'nin kriterlere uyum sağlamış olması halinde bir müzakere tarihi verileceğini kaydetti.
Yunanistan Başbakanı Simitis, Türkiye ile ilgili müzakere için ise kesin bir tarihten bahsetmedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler