HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kiev yönetiminden referandum için yeşil ışık

Eylemcilerin referandum talebine değinen Ukrayna Cumhurbaşkanı Olexander Turchinov, referandum önerisine yeşil ışık yaktı.

Kiev yönetiminden referandum için yeşil ışık

Eylemcilerin referandum talebine değinen Ukrayna Cumhurbaşkanı Olexander Turchinov, halkın çoğunluğunun toprak bütünlüğünden yana olduğunu belirtti:

“Biz referandum yapılmasına karşı değiliz. Parlamento böyle bir karar verirse, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte referandum da yapılırsa, eminim ki,Ukraynalıların büyük bir çoğunluğu bölünmez, bağımsız ve demokratik bir Ukrayna’dan yana oy kullanacaktır.”

Doğu bölgelerinde Rusya’nın Kırım senaryosunu tekrarlamasına izin vermeyeceklerini belirten Kiev yönetimi, silahlı militanlara karşı harekete geçmeye hazırlanıyor.

Rusya yanlılarına silahlarını teslim edip eylemelerini bitirmeleri için verilen ültimatomun süresi bu sabah doldu. Ancak özel birliklerin henüz operasyonlara başlamadığı kaydedildi.

Öte yandan, hükümeti Rusya yanlılarına karşı gerekli önlemleri almamakla suçlayan çok sayıda Ukraynalı, başkent Kiev ve Poltava’da protesto gösterisi düzenledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler