HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kilo aldığını sandı böbreğinden futbol topu büyüklüğünde tümör çıktı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de doktorları dehşete düşüren bir operasyon gerçekleştirildi. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kadının böbreğinden 7 kiloluk, top görünümünde bir tümör çıktı.

Kilo aldığını sandı böbreğinden futbol topu büyüklüğünde tümör çıktı

Hindistan'da, en ağır ameliyatlara bile alışık olan doktorları şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Yeni Delhi'de yaşayan 35 yaşındaki kadının böbreğinden, yaklaşık 7 kilo ağırlığında ve futbol toğu görünümünde bir tümör alındı. Kadının hastaneye 'karın ağrısı' şikayetiyle geldiğini kaydeden doktorlar, tümörün böbreği neredeyse patlatma seviyesine getirdiğini, büyük ölçüde böbreğe zarar verdiğini söyledi.

HAYATTA KALMASI BİLE MUCİZE

Daily Mail'de yer alan habere göre, ismi açıklanmayan Hintli kadın kilo aldığını sandığını, testler yapılıncaya kadar hiçbir şey anlamadığını kaydetti.

6 SAAT SÜREN OPERASYONDA 3 TÜMÖR DAHA YAKALADILAR

6 saat süren operasyonun ardından açıklama yapan doktorlar, kadının hayatta kalmasının bile bir mucize olduğunu, ameliyat esnasında büyümeyi bekleyen 3 tümöre daha rastladıklarını ve onları da alarak talihsiz kadının hayatını kurtardıklarını ifade ettiler.

İŞTE KADININ KARNINDAN ÇIKAN TÜMÖRÜN GERÇEK GÖRÜNTÜSÜ

BÖBREĞİN TAMAMINI ALMADAN BU OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRMEYİ BAŞARDILAR

Operasyonu gerçekleştiren Doktor Hardev Singh Bhatyal, bu büyüklükteki tümörlerin acilen alınması gerektiğini ifade ederek, bu tür vakalarda doktorların genel olarak tümörle beraber tüm böbreği aldığını ve bu tür ağır hastalıklarda böbreği muhafaza etmenin çok zor olduğunu vurgulayarak, böbreği destekleyen hayati kan damarlarını kurtardıklarını ve bu esbeple böbreğin tamamını almadıklarını kaydetti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler