HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kim Jong-un’un öldürülen ağabeyine ilişkin sırlar ortaya çıktı

Kim Jong-un'un öldürülen ağabeyinin "Biri beni arkamdan tutup yüzüme sıvı madde sıktı" dediği, bayılmak üzereyken kliniğe ulaştırıldığı ve ardından öldüğü öne sürüldü. Kim'i öldüren kadın yakalandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Yong-nam'ın Malezya'da öldürülmesine ilişkin çarpıcı detaylar ve iddialar ortaya atıldı. Kim'i öldüren kadınlardan birinin yakalandığı belirtilirken, Kuzey Kore casusu oldukları ileri sürülen en az iki kadın suikasta karıştığı ifade edildi.

KADINLARDAN BİRİ TUTUKLANDI

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam'ı Malezya'da öldüren kadınlardan biri, Kuala Lumpur Havalimanı'nda tutuklandı. Polis, tutuklandığı sırada yalnız olan kadının yanında Vietnam seyahat belgeleri taşıdığını açıkladı. Polis ayrıca beş şüphelinin daha arandığını duyurdu.

Malezya basını, polisin açıklamasından dakikalar önce Kuala Lumpur Havaalanı güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı.

'GÜLEREK' ÖLDÜRMÜŞ

Görüntülerdeki kadının üstündeki beyaz tişörtte LOL (yüksek sesle gülmek) yazısı seçiliyor. Yerel basın, kadının havaalanında taksi beklerken kameraya yakalandığını aktarıyor.

Havaalanında Macau'ya gitmek için uçak bekleyen 45 yaşındaki Kim, yüzüne sıvı içiren bir bez parçası tutularak öldürülmüştü. Malezya polisi, "Bir kadın arkadan yaklaştı ve bir sıvıya batırılmış bez parçasıyla yüzünü kapattı. Bunun ardından gözleri yanan kurban havaalanı resepsiyonundan yardım aldı. Hemen ardından da kaldırıldığı Putrajaya Hastanesi'nde hayatını kaybetti" açıklamasını yapmıştı.

"BİRİ BENİ TUTUP YÜZÜME SIVI MADDE SIKTI"

Görevlilere "Biri beni arkamdan tutup yüzüme sıvı madde sıktı" diyen Kim, “bayılmak üzereyken” havalimanı kliniğine ulaştırıldı, klinikte “hafif felç” belirtileri gösterdi ve ambulansla Putrajaya Hastanesi’ne götürüldüğü sırada öldü. Bazı yetkililerin ifadesine göre ise Kim, yüzüne kimyasal sprey sıkıldığını söyledi.

OTOPSİ YAPILACAK

Olay hakkında soruşturma başlatıldığını belirten savcı, polis tarafından kurbanın Malezya'daki tüm bağlantılarının araştırılacağını ifade etti.

Savcı ayrıca, Kuzey Kore Büyükelçiliğinin cesedi teslim alma talebinde bulunduğunu açıklayarak, "Fakat biz önce otopsi yapacağız" dedi.

Öte yandan, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam'ı Malezya'da öldüren kadınlardan birine ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf yayınlandı.

Malezya basını tarafından yayınlanan Kuala Lumpur Havaalanı güvenlik kamerası görüntülerinde, üzerinde LOL yazısı yer alan beyaz bir tişört giyen genç bir kadın görülüyor. Görüntülerde genç kadın, havaalanında taksi bekliyor.

OLAĞAN ŞÜPHELİ PYONGYANG

İngiliz Financial Times gazetesi, Kim'in güç savaşı nedeniyle Pyongyang tarafından öldürülmüş olabileceğine ilişkin iddiaları bugün sayfasına taşımıştı. Gazete "Kim Jong-nam bir zamanlar babaları Kim Jong-il'in varisi olarak görülüyordu ancak sahte bir pasaportla Disneyland'a giderken Tokyo'da gözaltına alınınca gözden düştü" dedi.

Esrarengiz olayı inceleyen Selangor Eyalet Savcısı Fazıl Ahmet, Çin'in güneyindeki Makao bölgesine gitmek üzere havalimanına gelen 45 yaşındaki Kim Yong-nam'a Kuala Lumpur Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırının Pazartesi günü sabah saat 09.00 civarında meydana geldiğini söyledi. Savcı, uçuştan yaklaşık bir saat önce “baş dönmesi şikayetiyle terminal görevlilerinden yardım istediğini” söyledi.

GÜNEY KORE DE DOĞRULADI

Güney Kore medyası hükümet çevrelerine dayanarak dün verdiği haberde, 45 yaşındaki Kim Jong Nam’ın Malezya’nın Kuala Lumpur havalimanında Kuzey Koreli iki kadın ajanın kullandığı zehirli iğne ile öldürüldüğünü bildirmişti.

Güney Kore hükümetinden yapılan açıklamada, “Öldürülen kişinin Kim Jong Nam olduğu konusunda hükümetimiz kuşku duymamaktadır” denildi.

Malezya polisi ile Kim'in özel korumalarının güvenlik zafiyetinden faydalandığı iddia edilen ajanların saldırıyı düzenledikten sonra taksi ile havalimanından ayrıldığı öne sürüldü. Malezya polisi, iddiaları doğrulamazken havalimanında Kim Chol adında birinin rahatsızlandığını, akabinde hastaneye götürüldüğünü ve söz konusu kişinin hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Basında daha sonra yer alan haberlerde bu kişinin sahte pasaportla seyahat eden Kin Jong Nam olduğu iddiası yer aldı.

Aralık 2013'te de Kim Jong Un'un amcası vatana ihanet ettiği gerekçesiyle idam edilmişti.

Reform yanlısı olduğuna belirtilen Kim Jong Nam, babası Kim Jong Il'in ölümünen ardından ülkenin müstakbel devlet başkanı olarak görülüyordu. Ancak bu göreve getirilmeyen Kim'in babası ile yaşadığı anlaşmazlık sonrasında 2001 yılında sahte belgelerle Japonya'ya kaçtığı ve o tarihten bu yana yurtdışında, ağırlık olarak da Çin'in Macao bölgesinde yaşadığı belirtiliyordu.

Rusya kaynaklı bilgilere göre, Kim 2012 yılında burada kaldığı lüks otelden yüksek borçları yüzünden ayrılmak zorunda kaldı.

KİM JONG-İL'İN EN BÜYÜK OĞLUYDU

Kim Jong-nam, Kuzey Kore'yi 17 sene yönettikten sonra 2011 yılında hayatını kaybeden eski lider Kim Jong-il'in üç oğlundan en büyüğüydü. Kim Jong-nam, Kuzey Kore’nin 2011 yılında ölen eski lideri Kim Jong-il ile oyuncu Sung Hae-rim’in evlilik dışı ilişkilerinden dünyaya gelmişti.

2001’de Japonya’da Disneyland’a sahte kimlikle girerken yakalanınca başı derde giren Kim Jong-nam, amcası Jang Song-thaek’in Aralık 2013’te öldürülmesinin ardından ülkeden kaçmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler