HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kim Jongnam suikastı

Malezya, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın öldürüldüğü VX sinir gazıyla ilgili bulguları Birleşmiş Milletler (BM) ile paylaşacak.

Yerel basında çıkan habere göre, Malezya emniyeti,Kim Jong-nam'a düzenlenen saldırıda kullanılan XV sinir gazı hakkında elde ettiği bulguları BM ile paylaşacağını açıkladı.

İngiltere'nin BM Büyükelçisi Matthew Rycroft,13 Şubat'ta Kim Jong-nam'ın ölümüne neden olan VX sinir gazının, BM'nin Lahey'deki Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütüne gönderilmesi gerektiğini savunmuştu.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam, 13 Şubat'ta Kuala Lumpur'daki uluslararası havalimanında uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Endonezya, Vietnam, Malezya ve Kuzey Kore vatandaşı 4 kişi gözaltına alınmıştı. Malezya Emniyet Müdürlüğü, cinayetin planlayıcıları olduğunu ileri sürdüğü 4 kişinin Jakarta-Dubai-Vladivostok üzerinden Pyongyang'a geçtiklerini ve İnterpol aracılığıyla arandıklarını açıklamıştı.

Emniyet yetkilileri, cinayetle bağlantılı olarak Kuzey Kore'nin Malezya Büyükelçiliğinde görevli ikinci sekreter ve Kuzey Kore havayollarında çalışan bir kişinin soruşturma kapsamında sorgulanması talebinin Kuzey Kore Büyükelçiliğine iletildiğini ifade etmişti.

Kuzey Kore, Kim'in öldürülmesinde en büyük sorumluluğun cinayetin işlendiği Malezya'ya ait olduğunu iddia ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler