HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kim'den ABD ve Güney Kore'ye gözdağı

Kuzey Kore lideri Kim, ABD ve Güney Kore'ye bir kez daha gözdağı verdi.

Kim'den ABD ve Güney Kore'ye gözdağı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore ile ABD'nin bölgede yapacağı ortak tatbikatlar öncesinde Kuzey Kore topçu birliklerinin talimini denetledi.

Kuzey Kore'nin resmi KCNA ajansının haberine göre, "bir adaya saldırı ve adanın ele geçirilmesini" hedefleyen ve Kim tarafından denetlenen talim sırasında gemileri vurabilecek füzeler ve ağır silahlar kullanıldı.

Haberde, Güney Kore ile ABD'nin gelecek ay bölgede yapacağı askeri tatbikatların arifesinde yapılan ve ülkenin askeri gücünü sergileme amacı taşıdığı belirtilen talimden Kuzey Kore lideri Kim'in "çok tatmin olduğu" ve orduya "ABD'ye karşı savaşa hazır olun" çağrısında bulunduğu belirtildi.

Kuzey Kore topçu birliklerinin taliminin, 2010 yılında Güney Kore sınırında Sarı Deniz'deki Yeonpyeong adasını bombalayan 4'üncü Kolordu tarafından yapıldığına dikkat çekildi. Bombardımanda dört Güney Koreli ölmüştü.

Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı da cuma günü yapılan talimde Çin yapımı füzelerin kullanıldığını bildirdi.

ABD ve Güney Kore, bölgede yapacakları tatbikatların savunma amaçlı olduğunu ve Kuzey Kore'ye saldırma niyetleri bulunmadığını açıklamıştı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler